NEJMAR PONOVO U EVROPI! DESIĆE SE ONO ŠTO JE BILO NEZAMISLIVO: Brazilac blizu odluke da napusti Saudijsku Arabiju

Brazilac jedva čeka da ode iz Al Hilala, Đoan Laporta raspoložen za transfer

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Neverovatne vesti dolaze iz Španije, a tiču se Nejmara, fudbalera Al Hilala, koji u Saudijskoj Arabiji zarađuje 100.000.000 evra godišnje.

Brazilac na leto postaje slobodan igrač, a njegov klub Al Hilal sigurno neće produžiti ugovor sa njim. Razlog su brojne povrede Nejmara od kada je stigao u Rijad i činjenice, da je za saudijski klub odigrao svega pet utakmica!

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Nejmar postaje slobodan igrač i kao takav vrlo je zanimljiv brojnim evropskim klubovima, pre svega Barseloni. Predsednik kluba Đoan Laporta najavio je da će sledećeg leta Barselona angažovati veliko ime. Prema pisanju španskih medija, u pitanju su dvojica igrača Erling Haland iz Mančester sitija i Nejmar iz Al Hilala. Barselona nije u poziciji da radi transfere od nekoliko stotina miliona evra, tako da po toj soluciji Norvežanin otpada, dok Brazilac deluje kao realna opcija.

Nejmar je odigrao 186 utakmica za Barselonu, a postigao je 105 golova i dodao 76 asistencija, u periodu od 2013. do 2017. godine. Prodat je PSŽ za 222 miliona evra, što je bio ubedljivo najveći fudbalski transfer ikada. Međutim, Nejmar će sledećeg leta imati 33 godine i pitanje je u kako bi on mogao da pomogne Barseloni. Godinu dana nije odigrao utakmicu zbog povreda, ima višak kilograma, a fudbal gotovo da ga i ne interesuje, što se vidi i po sadržaju na njegovim društvenim mrežama.

Xavi Urgeles/ZUMA Press Wire/Shu/Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pitanje je i da li trener Barselone Hansi Flik želi Nejmara u svom timu, posebno sada kada je sklopio ekipu i pronašao dobru atmosferu, harmoniju i pozitivnu energiju. Međutim, konačnu odluku doneće Đoan Laporta, a on želi transfer i želi ponovo Nejmara u dresu Barselone, jer smatra da to može sa finansijske strane mnogo pomoći klubu, pre svega zbog privlačenja bogatih sponzora.

Prošlog leta Barselona je pokušala da dovede Nika Vilijamsa iz Bilbaoa i Rafaela Leaa iz Milana. Oba puta je žestoko udarila u zid, jer nije imala novca za veliki transfer. Činjenica je da Nejmar donosi sa marketinške strane mnogo, jer je i dalje velika zvezda, ali je pitanje, koliko je Brazilac u ovom stanju, u kojem se sada, u mogućnosti da pomogne Barseloni.