ŠOKANTNO OTKRIĆE KURIRA! Frapantan dug Partizana, neverovatno velika suma potrebna za evropsku licencu

Ovo se nikada u istoriji crno-belih nije desilo

Starsport/Peđa Milosavljević

Fudbalski klub Partizan može da dobije licencu za takmičenje u Evropi, ako u narednim mesecima izmiri goruće obaveze u iznosu od 15 miliona evra, saznaje Kurir.

Prema informacija do kojih smo došli dug kluba je veći od 60 miliona evra, a posebno je opterećujuća četvrtina tih obaveza jer su oni direktno povezani sa dobijanjem licence za učešće u evrokupovima naredne sezone. Naravno, sve pod uslovom da Partizan uopšte izbori plasman u Evropu jer je ovaj tim trenutno na 6. mestu tabele Super lige Srbije.

@starsport 

Rasim Ljajić biće izabran za novo čelnika kluba iz Humske ulice, a već sada je izvesno da ga na novom zadatku čeka ogroman broj problema. Pre svega - finansije kluba koje su totalno uništene i pravi izraz glasi "klub je opustošen".

Vrednost tima mizerna

Ceo tim Partizana, po proceni Transfermarkta, košta samo 29 miliona evra. Nikada u skorijoj istoriji crno-beli nisu vredeli manje.

Od te sume potrebno je odbiti 5,5 miliona evra, jer toliko vrede Ilić i Jovanović, igrači koji su u Humskoj samo na pozajmici. Dakle, Partizan ima tim od samo 23,5 miliona.

Bivši ministar i član uprave crno-belih već pravi tim, ali i plan za rešavanje gorućih problema. Do 15 miliona u kratkom roku je nemoguće doći, pa će uslediti razgovori i pokušaji da se deo obaveza prolongira. Ljajiću je potrebno da u klub dovede i uspešne privrednike koje bi bili spremni da ulože novac i pomognu spašavanju Partizana.

Dva prioriteta biće pred novim rukovodstvom. Finansijska stabilizacija, pre svega, a zatim Omladinska škola. To je segment gde su crno-beli razoreni, a samim tim i ostali bez glavnog izvora prihoda. U Evropi nisu imali apsolutno nikakve rezultate, samim tim su ostajali bez para od UEFA, a kada je zakazala i Omladinska škola - postalo je jasno da klub ide u propast. Uz sve to dovođenju su katastrofalni strani fudbaleri i to za veliki novac.

Ljajića čeka najteži izazovu u karijeri. Osim svih gorućih pitanja, Rasim će morati da povrati i poverenje navijača Partizana. Pristalice crno-belih već odavno su "digle ruke" od fudbalske sekcije.

Kurir sport