NADAM SE DOBRIM VESTIMA U NAREDNIH 48 SATI Vučić iz test-voza za Suboticu: Menja se Srbija! Sad idemo 200! Od Beograda do Subotice za sat i 10!

Otvaranje 24. novembra! Imao sam danas teške razgovore sa MMF-om, ali smo na pravom putu, kazao je Vučić dodajući da je ovo test vožnja koju radi nemački Dojčeban

Printscreen Pink

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa suprugom Tamarom prisustvovao testiranju nove deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice.

U specijalnom test vozu su i ministar građevinarstva Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kineski ambasador u Srbiji Li Ming, predstavnici kineskog izvođača radova, kao i predstavnici medija.

- Imao sam danas teške razgovore sa MMF-om, ali smo na pravom putu, kazao je Vučić dodajući da je ovo test vožnja koju radi nemački Dojčeban. On se u jednom trenutku i našalio kad su flašice počele da se ruše pa rekao: Voz ide brže nego što su flaše navikle! 

Dodao je i da su mu danas iz MMF rekli da proporcionalno svojoj veličini imamo ogromna ulaganja a ne smemo da pređemo deficit od 3 odsto a imamo i velike obaveze za "rafale".

- Mi smo u vozu videli Novosađane, Kineze i Ruse, više sam čuo ruski nego srpski... Prepoznali su me svi Kinezi i viču Vućići, Vućići, ispričao je anegdotu sa putovanja Sokolom od Beograda do Novog Sada.

- Menja se Srbija, nama ostaje da ubrzano rešavamo do Niša. Ja se nadam dobrim vestima u narednih 48 sati, ali ne smem mnogo informacija da iznosim da ne bih pokvario - istakao je Vučić koji je kazao i da će od Beograda do Subotice putovanje trajati sat i 10 minuta. Vožnja od Novog Sada do Subotice traje nešto više od 40 minuta.

Inače, Vučić ovog popodneva u Subotici obilazi i završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice. 

Novoizgrađena deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice, čiji je dužina 108,2 kilometara, u fazi je testiranja i očekuje se da bude otvorena za saobraćaj, kako je ranije najavljeno, od 20. do 25. novembra na Dan prisajedinjenja (Vojvodine Srbiji). Tada će moći da se stige brzim vozom od Beograda do Subotice za sat i deset minuta.

Brzi voz će moći da ide na pruzi Novi Sad - Subotica gotovo sve vreme 200 kilometara na sat.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo  Kurir televizija