NOVI DETALJI O HAPŠENJU TROJICE BEGUNACA U VALJEVU: Austrija ih tereti za ubistvo čoveka, evo šta će sada biti s njima!

Saši S., Saši K. i Milovanu J. određeno je zadržavanje do 48 sati, a nakon čega će biti sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Valjevu.

Shutterstock, Društvene Mreže

Protiv Saše J., Saše K. i Milovana J., osumnjičenih za nemilosrdno ubistvo Zlatomira J. u Austriji, postupak će se voditi u Srbiji, pošto su pravosudni organi Austrije ovaj prexdmet ustupili Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, saznaje Kurir.

- Trojcia državljana Srbije sumnjiče se za ubistvo svog sunarodnika u Austriji pre četiri meseca. Oni su posle zločina pobegli, a austrijska polcija je sve do sada tragala za njima. Pošto su oni uhapšeni u Valjevu, pravosudni organi Austrije ustupili su predmet Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, koje će dalje voditi postupak protiv njih. To praktično znači da oni neće biti izručeni Austriji, već će im se, ukoliko protiv njih bude podignuta optužnica, suditi u Srbiji - objašnjava naš izvor i dodaje da se Saši J, Saši K. i Milovanu J. na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, svoj trojici je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u tužilaštvu. 

Privatna Arhiva  Ubijeni Zlatomir J.

Podsetimo, sumnja se da su tri muškarca nasrnula na Zlatomira 29. maja na jednom dečijem rođendanu u gradu u blzini Beča i to nakon žustre svađe, koja se završila kobno. Osumnjičeni su ubrzo nakon toga pobegli sa lica mesta, nakon čega se pisalo da su sva trojica viđena u Srbiji i to u svom rodnom gradu Valjevu, kako slobodno šetaju kao da se ništa nije dogodilo. 

(Kurir.rs / Slađana Stevanović)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pogledajte kako su uhapšeni bombaši koji su bacili kašikare na kuće Kosmajca!  MUP RS