GORI U RUSIJI, UKRAJINCI POGODILI SKLADIŠTE KLIZNIH BOMBI! Dronovi se sručili na vojni aerodrom sa najmodernijim avionima koje Moskva poseduje (VIDEO)

Ukrajina izvela napad donovima na vojni aerodrom Borisoglebsk u ruskoj Voronješkoj oblasti

Shutterstock, Printscreen X

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) i specijalne snage ukrajinske vojske napali su skladišta kliznih bombi i piste na kojima su bili borbeni avioni SU-35 i SU-34 - među najmodernijim koje Rusija poseduje, na vojnom aerodromu Borisoglebsk u Voronješkoj oblasti.

- Tokom noći dronovi SBU, kao i oni koji pripadaju specijalnim snagama i drugim odbrambenim snagama, napali su skladišta kliznih bombi, parkinge SU-35 i SU-34, kao i skladišta avionskog goriva na vojnom aerodromu Borisoglebsk u Voronješkoj oblasti Ruske Federacije. Odatle neprijatelj aktivno bombarduje ukrajinske teritorije kliznim bombama - naveo je izvor Ukrinforma.

On je kazao da SBU preduzima aktivne mere na smanjivanju kapaciteta neprijatelja da borbenim avionim opremljenim kliznim bombama terorišu mirne ukrajinske gradove.

- Demilitarizacija ruskih vojnih aerodroma će biti nastavljena, zato što neprijatelj ne sme da se oseća sigurno ni na sopstvenoj teritoriji - zaključio je izvor ukrajinske agencije.

Navodi se da su tokom protekle noći Rusi na društvenim mrežama pisali o dejstvima protivvazdušne odbrane (PVO), preletima velikog broja dronova i snažnim eksplozijama i požaru na aerodromu u Borisoglebsk.

(Kurir.rs/Ukrinform/Preveo i priredio: N. V.)