POTREBNA POMOĆ ZA OBNOVU CRKVE SVETE TROJICE U RIPNJU! Predsednk crkvenog odbora: Pozivamo vas da uzmete učešća u ovoj dobrotvornoj akcij

Kurir

Crkvi svete Trojice u Ripnju koja je nacionalni spomenik ovog prigradskog naselja je potrebna pomoć za obnovu koja već godinama traje.

Tim povodom biće organizovana donatorska večera u ovom prigradskom naselju u prohijskom domu Crkve Svete Trojice:

- Od kada je Dnevni list „Kurir“ pre dve godine objavio tekst u kome je svim ljudima dobre volje upućen apel za pomoć u obnovi Hrama Svete Trojice u Ripnju, prikupljena je značajna pomoć građana i privrednika.
Napredak je nesporan i vidljiv, jer je za nepune dve godine freskama oslikano oko 270 m2 unutrašnjih zidova ovog drevnog zdanja, izgrađen je asfaltirani parking u porti hrama, postavljeno je oko 200 metara ivičnjaka, rampa za ulazak lica sa posebnim potrebama, nadstrešnica kod glavnih ulaznih vrata i dr.

Kurir 

- Za nastavak radova, Hramu Svete Trojice su potrebna dodatna sredstva, zbog čega će uprava Hrama, u nedelju 06. oktobra 2024. godine organizovati donatorsku večeru, u parohijskom domu Crkve Svete Trojice u Ripnju, sa početkom u 17.00 časova.
Zainteresovani priložnici, svoje priloge će moći da uplate tokom donatorske večere, ili na žiro račun broj: 205-0000000058219-31, sa pozivom na broj 230030, primalac: Srpska Pravosavna Crkva, svrha uplate: donacija za Crkvu Svete Trojice u Ripnju.
Pozivamo vas da uzmete učešća u ovoj dobrotvornoj akciji koja ima kako verski, tako kulturni doprinos, budući da se radi o Hramu koji predstavlja kulturno dobro, pod zaštitom Republike Srbije- naveo je Predrag Avramović, predsednik Crkvenog odbora u dopisu našoj redakaciji.

Kurir 

This browser does not support the video element.

Najnovije informacije o eksploziji u centru Zubinog Potoka  Kurir televizija