OTVOREN DEČJI KUTAK: Na radost mališana koji se leče na pedijatriji lozničkog Zdravstvenog centra

ZC Loznica

LOZNICA - Na Odeljenju pedijatrije lozničkog Zdravstvenog centra (ZC) otvoren je ‘’Dečji kutak“, vredan 173.000 dinara, zahvaljujući zajedničkom projektu Fondacije ‘’Humana srca’’ i JRJ izdavačke kuće, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Bojana Lazarević, predstavnik fondacije rekla je prilikom otvaranja da je ovaj ‘’Dečji kutak’’ samo prvi od pet, koliko će ih otvoriti širom Srbije na odeljenjima koja se bave lečenjem dece, navode iz ZC.

- Negde će biti rađeni i mini građevinske rekontrukcije, negde će biti po dva kutka, ali sigurno je da je ovo jedan od nama najdražih projekata jer će doneti mnogo radosti i utehe deci koja dane provode po bolnicama. Bolnički dani, ne moraju po pravilu biti ružni i traumatični, već naprotiv mogu da budu i osnov za neka lepa sećanja i prijateljstva, koja će, nadamo se, deca ostvariti igrajući se u ovim malim bibliotekama - istakla je ona.

ZC Loznica 

Kutak čini mini biblioteka sa više od 120 dečjih naslova koji se bave razvojem socijalne i emocionalne inteligencije, suočavanjem sa emocijama, strahovima, izazovima, učenje o zdravlju, bontonu i higijeni, a tu su Dositejeve basne, Pokondirena tikva, Čiča Tomina koliba, Snežana i sedam patuljaka i druga štiva.

ZC Loznica 

Osim knjiga, ‘’Dečji kutak’’ obogaćen je i velikom montesori tablom, drvenim i didaktičkim igračkama, puzlama i senzornim igračkama za najmlađe. Uz dečji nameštaj i moderan lejzi beg, kutak ima izgled kakav zaslužuju sva deca koja borave na lečenju i oporavku na pedijatrijskom odeljenju ZC u Loznici. 

ZC Loznica 

Fondaciji ‘’Humana srca’’ i JRJ izdavačkoj kući zahvalila se dr Jadranka Marinković, v.d. direktora bolnice, koja je istakla značaj psihološkog zdravlja, ljubavi i saosećajnosti koje je potrebno preneti deci, radi njihovog boljeg lečenja i bržeg oporavka, što će ‘’sigurno biti delotvornije sada kada imaju svoj mali kutak za druženje i igru’’.

Kurir.rs/T.I.