Nakon Tarantina, najpriznatiji svetski strip crtač pridružio se ekipi novog domaćeg blokbastera: Gera potpisuje plakat za “Volju sinovljevu”

Fanovi stripa ga prate već decenijama, a svetsku slavu doneli su mu "Hauard Blejk", ali i legendarni "Skalpirani", serijal promovisan kao "Sopranovi u indijanskom rezervatu" koji je postao apsolutni klasik stripa.

Gera/ poster

Premijera epske avanture „Volja sinovljeva“ se približava, a publika svakim danom saznaje nove detalje koji upućuju da nas očekuje još jedan filmski blokbaster.

Kao što smo danas mogli da vidimo na društvenim mrežama, produkcija se pohvalila da je plakat za „Volju sinovljevu“ uradio najpoznatiji svetski strip crtač Rajko Milošević Gera. Fanovi stripa ga prate već decenijama, a svetsku slavu doneli su mu "Hauard Blejk", ali i legendarni "Skalpirani", serijal promovisan kao "Sopranovi u indijanskom rezervatu" koji je postao apsolutni klasik stripa.

Gera/ poster  Volja sinovljeva

Gerin specifičan umetnički izraz prepoznali su mnogi umetnici, a po najviše reditelji, te ne čudi njegova saradnja sa Kventinom Tarantinom na strip adaptaciji njegovih filmova “Prokletnici” i “Đangova osveta”. Ubrzo zatim, Gera je započeo novu seriju sa Džejsonom Aronom pod nazivom „Prokleti“, koja prati priču o biblijskom liku Kainu. Ovaj svetski priznati strip crtač, jedan je od najveći sa naših prostora. Prvi strip „Elemera Džouns“ je objavio 1982. u „YU stripu“, a nakon toga su se nizali uspesi u umetničkom stvaralaštvu, prevashodno u Americi, Francuskoj i Španiji u kojoj živi više od tri decenije.

Velika je čast što smo sarađivali sa najvećim srpskim strip crtačem i autorom nekih od najboljih stripova koji su nastali u ovom veku. Gerin stil savršeno odgovara “Volji sinovljevoj”. U prvom razgovoru sa njim shvatili smo da volimo iste filmove, obojica smo veliki fanovi vesterna, i imamo vrlo slične poglede na umetnost. Izuzetno mi je drago što će šira publika, van strip krugova, imati priliku da vidi Gerino delo. Savremeni filmski plakati su na niskom nivou, više odbijaju nego što privlače, i uključivanje ovakvih umetnika je ključno kako bi se vratio stari sjaj zanatu izrade filmskih plakata“, istakao je reditelj Nemanja Ćeranić.

Iako smo do sada videli tek jedan tizer za „Volju“, filmski poznavaoci već su ga okarakterisali kao najveće kinematografsko delo ove sezone, na prvom mestu zbog potpune žanrovske i produkcijske inovacije. Ovu epsku avanturu inspirisanu srpkom tradicijom koja je smeštena u daleku budućnost kao reditelj i kreator potpisuje Nemanja Ćeranić, kao i Strahinja Madžarević kao kreator i scenarista, iza kojih su stale producentske kuće „Režim“- pod vođstvom reditelja Miloša Avramovića, kao i Telekom Srbija koji je prepoznao potencijal i inovativnost ovog projekta.

Nemanja Miščević 

Glumačku podelu čine Igor Benčina, Isidora Simijonović, Marta Bjelica, Sergej Trifunović, Jovo Maksić, Petar Benčina, Ivan Vujić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Anita Mančić i mnogi drugi.

Dejan Petković 

U autorskom timu koji potpisuje ovo originalno filmsko ostvarenje su i Aljoša Ćeranić kao izvršni producent, koproducent Aleksandar Protić, direktor fotografije je Igor Marović, kostimograf Ružica Bukvić, dok je za scenografiju bio zadužen Damjan Paranosić, a muziku je komponovao Aleksandar Ranđelović.

(Kurir.rs/M.J)

This browser does not support the video element.

"ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO" Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...  Kurir TV