"OVAJ MONSTRUM KOVAČ JE POSLEDNJI VIDEO MOG SINA, ALEKSANDAR GA SMATRAO DRUGOM" Svedočila majka ubijenog Halabrina, otkrila da se družio i s braćom Hofman

Prema navodima optužnice Kovačević je namamio Halabrina u stan na Banjici u kom je i ubijen

Privatna Arhiva, Jelena Rafailović

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina koji je nestao 20. marta 2020. a njegovo telo je pronađeno 16. maja iste godine danas je u Specijalnom sudu u Beogradu izjavila da je "monstrum Vladimir Kovačević zvani Kovač s kojim se njen sin družio nekoliko meseci, poslednji koji ga je video na Banjici" .

Prema navodima optužnice protiv takozvanog vračarskog klana, koji su predvodili odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, Kovačević je namamio Halabrina u stan na Banjici u kom je i ubijen. Njegovo telo je nakon ubistva zakopano u naselju kod Sopota, gde je pronađeno.
Moj sin je 20. marta u prepodnevnim satima izašao iz bakine kuće, ona ga je ispratila između 10 i 11 sati. Ja sam ga poljubila kao i svako jutra pre posla. Po njega je autom došao njegov drug Stefan Mitrović, zvani Goša i otišli su za Beograd. Rekao mi je da idu da se nađu sa Vladimirom Kovačevićem zvanim Kovač. Bio je veseo i raspoložen. Stalno smo bili u kontaktu, pisala sam mu oko 13 sati i pitala ga da li je dobro, napisao je da jeste. Pošto je bilo vanredno stanje zbog korone, oko 15.40 sam mu pisala da li vodi računa da se vrati kući do 17 sati. Baka ga je pitala kada je krenuo "gde ćeš sada, korona je", on je zagrlio i rekao "bako vraćam se za dva sata" - prisetila se poslednjeg susreta sina sa njom i bakom majka pokojnog Aleksandra Halabrina.

Kako je navela, kada je sin prestao da joj odgovara na poruke postalo joj je sumnjivo to što se ne javlja. Pozvala je i pitala Mitrovića s kojim je otišao njen sin i on joj je, kako je rekla, potvrdio da se našao sa Kovačevićem.

Privatna Arhiva, Jelena Rafailović 

- Rekao je da ga je sa Kovačem ostao na Banjici. Par dana pre nestanka, kao da ga sada vidim, šetao je po sobi i preslušavao poruku. To je bila poruka od ovog monstruma Kovača, njemu je verovatno greškom poslao. Pustio je i meni da čujem, bilo je u vezi Aleksandra, kako će doći ali ne može sada. Bila mu je sumnjiva ta poruka od ovog monstruma - nastavila je izlaganje Mara Halabrin.

Sin mi tada rekao "ovaj magarac mi je greškom poslao poruku". Ja sam već u subotu kontaktirala jednog inspektora iz Plandišta. U ponedeljak sam zvanično otišla da prijavim njegov nestanak, sve do detalja sam rekla. Javio se i Goša. Onda nas je kontaktirao Alajbeg. I Vidović Miljana nas je kontaktirao, i s njim se družio. Prošlo je par dana i Alajbeg mi je pustio poruku u kojoj se čuje da Kovač kaže da će me kontaktirati kada kupi običnu karticu - rekla je Mara Halabrin, navodeći da je njen sin koristio Skaj telefon.

Rekao mi je da svi koriste te telefone, znam da su ga imali i Kovač i Miljan Vidović i njegov brat - rekla je ona misleći na poznatu braću Hofman s kojom se, kako je rekla, njen sin družio pred nestanak.

Navela je i da zna da se pred nestanak družio sa optuženim Kovačevićem iako je "znao kakav je".
Aleksandra je znao da je takav kakav jeste, ali ga je smatrao drugom. Završavao je prljave poslove, baka mu je rekla "pazi da i tebi nešto ne uradi" - navela je majka.

Na pitanje da li zna ko je Alejbeg, onda je navela da je njegovo ime ukucala na internetu i da je videla da je reč o Nenadu Alejbegoviću, vođi navijača. Inače Alejbegović je više puta bio ranjavan, a prema optužnici su vračarci i njega nameravali da ubiju.

Znam da me je Alejbegović više puta kontaktirao i govorio mi da idem u policiju da prijavim, govorio je "idite prijavite, da ga nisu vezali negde na Avali", ali sve je već bilo prijavaljeno - navela je ona.

Optuženi Kovač:

Optuženi pripadnik vračarske grupe Vladimir Kovačević Kovač posle svedočenja majke pokojnog Halabrina rekao je da "ništa što je gospođa rekla nije tačno".

Nije tačno da sam ga poslednji video, bili smo zajedno oko posla sata i on je otišao da se nađe sa nekim drugom - rekao je Kovačević.

Sin ubijenog: Ne pridružujem se krivičnom gonjenju

Milutin Ristić, sin pokojnog Dragana Ristića Čađe, kog su prema navodima optužnice u septembru 2020. u Kaluđerici ubili pripadnici takozvanog "vračarskog klana" izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da se ne pridružuje krivičnom gonjenju optuženih. Tužilac ga je posle ove odluke pitao da li je svestan da to znači da ne želi da budu kažnjeni.

Meni je sve jasno - rekao je tužilac.

Inače, prema prikupljenim dokazima među kojima je i Skaj komunikacija, pripadnici krminalne grupe, navodno su želeli da ubiju Milutina Ristića i nazivali ga "cinkarošem", ali nisu smeli jer je njegov otac navodno bio u kumovskoj vezi sa Željkom Rutovićem.

Kurir.rs/Jelena Spasić