IZRAELSKI GUBICI: Deveti vojnik poginuo u borbama u južnom Libanu od početka kopnene ofanzive

Falah (21), bio je oficir u 202. bataljonu padobranske brigade

Shutterstock

Izraelski vojni oficir poginuo je u sredu u borbama na jugu Libana, saopštile su izraelske odbrambene snage (IDF).

IDF je identifikovala vojnika kao Ben Zion Falaha. Kako navode, on je deveti izraelski vojnik koji je poginuo otkako je Izrael ove nedelje započeo svoju kopnenu ofanzivu protiv Hezbolaha u južnom Libanu.

Falah (21), bio je oficir u 202. bataljonu padobranske brigade, navodi se u saopštenju IDF koje prenosi Si-En-En (CNN).

Izrael, koji se skoro godinu dana bori protiv Hamasa u Gazi, poslao je svoje trupe u južni Liban posle dvonedeljnih intenzivnih vazdušnih napada.

Izrael je noćas bombardovao centar Bejruta i u tom napadu, kako je navelo libansko ministarstvo zdravlja, poginulo je devet osoba.

Shutterstock 

Tel Aviv navodi da je cilj njegovih operacija u Libanu da omogući desetinama hiljada svojih građana raseljenih zbog bombardovanja Hezbolaha tokom rata u Gazi da se bezbedno vrate kući.

Libanska vojska je saopštila da su danas dva vojnika poginula u izraelskim napadima u odvojenim incidentima na jugu Libana.

Grupa civilne odbrane povezana sa Hezbolahom izjavila je da je sedam članova njenog osoblja, uključujući dva medicinska radnika, ubijeno u napadu u Bejrutu.

Izrael je, takođe, saopštio da je gađao zgradu opštine u južnom libanskom gradu Bint Jbeil, kada je poginulo 15 pripadnika Hezbolaha i uništeno mnogo oružja.

Kurir.rs/Nova/Preneo: P. P. 

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

OGROMNA OPASNOST ZA IRAN: Izrael spreman da iskoristi elektromagnetno oružje, prvi cilj – nuklearno postrojenje 'Natanc'?  Kurir televizija