SKUPOCENI PLEN ODUZET DRŽAVLJANINU SRBIJE NA PRELAZU TOVARNIK: Rekao da nema šta da prijavi, carinici se šokirali kada su otvorili kamion (FOTO)

carina.gov.hr

Na graničnom prelazu Tovarnik carinski službenici izdvojili su zbog kontrole teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije i u njemu pronašli 945 boksova cigareta.

U vozilu se legalno prevozio tekstil i oprema za tekstilnu industriju od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.

- Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se među deklarisanom robom u tovarnom prostoru nalaze 23 kartonske kutije napunjene cigaretama. Pregledom sadržaja pronađenih kartonskih kutija utvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 189.000 komada (945 paklica) raznih vrsta cigareta sa markama Republike Srbije, za koje vozač nije imao dokumentaciju o poreklu - saopštila je Carinska uprava Hrvatske.

Vozač je krivično prijavljen

Zbog sumnje da je počinio krivično delo Izbegavanje carinske kontrole iz člana 257. Krivičnog zakonika, protiv vozača je podneta krivična prijava nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Vukovaru.

Usled pokušaja nedozvoljenog uvoza cigareta, pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo izvršenja krivičnog dela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba korišćena za krijumčarenje duvanskih proizvoda, saopštila je carina.

Kurir.rs/M.S.