IZRAEL BOMBARDOVAO MOGUĆEG NASLEDNIKA UBIJENOG VOĐE HEZBOLAHA: Čak 11 uzastopnih napada na Bejrut (VIDEO)

U poslednja 24 sata Libanu je poginulo 37 ljudi,

Printskrin Twitter

Meta teškog izraelskog vazdušnog udara na Bejrut je Hašem Safiedin, šef izvršnog saveta Hezbolaha, naslednik Hasana Nasralaha nakon njegovog ubistva prošle nedelje.

Novinar Aksiosa Barak Ravid citira dva izraelska izvora koji kažu da je Safiedin bio meta, prenosi Tines of Israel.

Daniel Carde / Zuma Press / Profimedia  Hašem Safiedin

 IDF još nije komentarisao novo snažno bombardovanje Bejruta.

Izvor blizak Hezbolahu rekao je za AFP da je Izrael izveo 11 uzastopnih napada na južna predgrađa Bejruta. 

Novinar Timour Azhari podelio je snimak za koji je rekao da prikazuje najnovije napade, za koje je rekao da su izgledali čak i snažniji od izraelskih napada prošlog petka u kojima je ubijen lider Hezbolaha Hasan Nasralah.

Na snimcima Rojtersa se vidi ogromna vatrena lopta praćena velikim oblakom dima koji se diže nad južnim predgrađem Bejruta.

Stanovnicima koji žive u blizini zgrada u predgrađu južnog Bejruta naloženo je od strane izraelske vojske da se evakuišu.

U poslednja 24 sata Libanu je poginulo 37 ljudi, saopštilo je večeras libansko Ministarstvo zdravlja. U istom periodu povređena je 151 osoba, objavio je CNN.

To uključuje devet smrtnih slučajeva i 24 povređene osobe u Bejrutu, gde je tokom noći izvedeno više napada, uključujući jedan u centru grada. Izrael je prošle noći započeo bombardovanje centra Bejruta i u tom napadu, kako je navelo libansko ministarstvo zdravlja, poginulo je devet osoba.

Kurir.rs/CNN/Tajms of Izrael/Preneo: P. P.