EVO ŠTA PEŠIĆ RADI DOK CELA SRBIJA ČEKA DA SE PREDOMISLI! Kari se obukao kao pravi gospodin! Pogledajte gde se pojavio

Svetislav Pešić viđen na otvaranju Evrolige između Bajerna i Real Madrida.

Dado Đilas

Svetislav Pešić napustio je kormilo košarkaške reprezentacije Srbije posle isteka ugovora nakon završetka Olimpijskih igara, međutim to ne znači da neće ostati selektor.

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović izjavio je da je ostanak Karija apsolutni prioritet za njega i da će se više o tome uskoro znati, ali je jasno da su košarkaši navijači u Srbiji i te kako nestrpljivi dok ne vide potpis.

Dok ga Srbija čeka, Svetislav Pešić uživa u košarci tako da je prisustvovao "otvaranju" sezone u Evroligi i to u areni u kojoj je nekada radio. Pešić je gledao uživo meč između Bajerna i Real Madrida i mogao je da vidi kako minhenski gigant dolazi do pomalo iznenađujuće pobede (97:89).

Sigurno je da je zadovoljan poslom koji su napravili njegov sin Marko Pešić i novi trener Gordon Herbert, pa će tako i Bajern ponovo biti vrlo nezgodan protivnik u Evroligi.

Pogledajte fotografiju pred početak utakmice u MInhenu:

"Pešić ima otvoren poziv da nastavi rad. Da li hoće ili neće to je pitanje za njega. Pričaćemo i mi sa njim. Nema tu nikakvog spektakla. Svaki OI ciklus nosi sa sobom preispitivanje i raspravu o novom stručnom štabu. Kariju je istekao ugovor, jer je bio gotovo olimpijski ciklus. Pešić po mom mišljenju i iskustvu predstavlja logično rešenje, ali to je moje mišljenjje. Igrači su verujem iskreni u svom mišljenju i isto tako razmišljau. Ali da vidimo da li i Pešić isto tako misli. Bilo bi dobro da se to nastavi. Po meni postoji jedan izazov, a to da u tom kontinuitetiu dođemo do prve zlatne medalje kao Srbija. Evropsko prvenstvo je tu interesantno. Zato sam rekao da je KSS samo jedan. Mi svi moramo da radimo zajedno, da razgovaramo", objasnio je Čović po preuzimanju funkcije u KSS.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Svetislav Pešić tajm aut  RTS/screenshot