MATS VILANDER ŠOKIRAO PLANETU REČIMA O ĐOKOVIĆU! Najavio kraj Srbina, pa ga ponizio zajedno sa Federerom i Nadalom

Mats Vilander kao u "stara dobra vremena" kritikuje Novaka Đokovića, kao da je zaboravio da posle toga srpski as igra najbolji tenis.

Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

 Srpski teniser Novak Đoković učestvuje na mastersu u Šangaju i to bi mogao da bude njegov poslednji "pravi" turnir ove godine. Đoković je rekao da ga u ovoj fazi karijere zanimaju samo reprezentacija Srbije i grend slemovi, ne deluje da preterano misli na masters u Parizu i završni masters u Torinu, što su mnogi ocenili i kao znak da je na putu da se povuče iz sporta. Taj manjak ambicije da "grabi" na svakom turniru kao da je bio signal i dežurnim kritičarima, poput Matsa Vilandera, da se vrate na "pljuvačka" podešavanja na koja smo navikli nakon nekoliko godina pauze...

Tako je Vilander u razgovoru za "Eurosport" rekao da iako je impresivno da Nole i dalje "igra i osvaja turnire u tim godinama", njega brine što ih je sve manje i da će to neminovno doći na naplatu. Preciznije, sumnja da Novak Đoković može da ispuni svoje ciljeve i osvaja grend slemove sa tako malo mečeva u nogama.

"Može li da igra dobro na grend slemovima bez igranja toliko velikih turnira? Može li do grend slema, ako ode recimo u Šangaj bez osećaja da je to važno? U nekom trenutku, kada počne da gubi od tih momaka koji nisu prvi, drugi ili treći na svetu - nego od onih što su 10. ili 20. na ATP listi - njegovo samopouzdanje će biti poljuljano, a njihovo samopouzdanje će da raste", ocenio je Mats Vilander da će to "biti kraj" za Noleta i da posle toga neće moći da dominira tenisom kao što je to činio do sada.

Printscreen 

Što se tiče Šveđanina, ističe da je dobro za Novaka i što trenira sa mladim zvezdama poput Sinera i Alkaraza pošto je to zaista blagoslov u njegovim godinama.

"Taj 'lajfstajl' deo napuštanja tenisa meni lično možda najviše nedostaje. Ne gubiš, ne pobeđuješ, ne takmičiš se, ali si na ATP turu i treniraš sa najboljima na svetu na centralnom terenu Rolan Garosa ili Šangaja...", objasnio je Vilander da na tome "zavidi" Noletu jer to je mogao samo da sanja.

Šta napriča Mats Vilander o Novaku?

"Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ovo ne slušaju, ali ako pričamo o nivou igre, kada su Siner i Alkaraz na vrhuncu forme, nema šanse da je neko bolje od njih igrao tenis ikada", kazao je Vilander čija je izjava izazvala veliku polemiku i nema sumnje da će stići i do Đokovića.

Ko zna, možda ga dodatno motiviše da pokaže Vilanderu ono što je zaboravio, pa tako možda već u Šangaju budemo videli "zver" koja se probudila.

Kurir sport / Mondo

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

ŠOUTAJM ĐOKOVIĆA I DIMITROVA U SOFIJI  Kurir