Kamilin sin otkrio najveće tajne svoje majke: Svi su pričali da često pije, a on otkrio pravu isitnu "Nikada je nisam video..."

Kraljica Kamila navodno voli da popije dobar džin, a voli i da popuši koju cigaretu... Ali šta je prava istina o njenim porocima, otkrio je njen sin Tom Parker Bouls

Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Britanska kraljevska porodica ne prestaje da intrigira svet, a kraljica supruga Kamila Parker u centru je interesovanja javnosti nakon što je njen sin Tom Parker Boulus objavio knjigu.

Njegovo delo "Kuvanje i kruna: kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III", privlači mnogo pažnje, a tu se najmanje radi o receptima. U mnogobrojnim intervjuima koje trenutno daje Tom otkriva i brojne pikanterije o porodici.

Ray Tang / AFP / Profimedia 


On je u intervjuu za Tajms govorio o omiljenoj hrani svoje majke, ali se osvrnuo i na njihov odnos.


- Mislim, to bi rekao moj sin, ali ona je neko s kim volim da večeram. I volim da šetam Škotskom sa njom. Uvek ima svađa, razmimoilaženja u mišljenjima i bilo bi jako čudno da se u svemu složimo. Neprijatno... Definitivno bih joj ponekad išla na živce - rekao je Parker Bouls.

Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia 

A kada su u pitanju upornost i negativne konotacije vezane za njegovu majku, Tom se ne plaši da ih odmah porekne.


- Znate li da on ima reputaciju da pije džin i puši? upitao je novinar.


- Nikada u životu nije popila čašu džina. Ne puši – otkrio je i zaštitio svoju majku.

Njen sin je opise kraljice Kamile kao velike pušačice i često pijanice nazvao potpuno netačnim.

Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia 


- Ali moja majka jedva pije. Nikada je nisam video ni malo pripitu - objasnio je.


Rekao je da bi njegova majka tu i tamo možda popila čašicu alkohola, ali da je daleko od redovnog pijenja. Na pitanje novinara kako je Kamila primila to što piše knjigu o odnosu kraljevske porodice i hrane, Parker Bouls je rekao:


"Moja majka je sve pročitala pre objavljivanja, a zatim i Palata", istakao je on.

Šta jede kraljevska porodica?

Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U okviru dokumentarca "Tajne kraljevske kuhinje“, bivši kraljevski kuvar Grejem Njubol otkrio je posebne zahteve koje kraljevska porodica ima u pogledu oblika hrane koju jedu i objasnio zašto, prenosi britanski ekspres.


Naime, princezi od Velsa Kejt Midlton i ostalim članovima porodice zabranjeno je da jedu hranu oštrih ivica, među kojima su i četvrtasti sendviči, jer se pridržavaju starog sujeverja po kome onaj ko servira takvu hranu želi propast monarhije.

Printscreen YouTube 


Članovi kraljevske porodice nikada ne jedu pravougaone sendviče jer tradicija kaže da svako ko im da hranu sa zašiljenim ivicama pokušava da preuzme britanski tron – tvrdi Njubol, koji je dve godine kuvao u Bakingemskoj palati i šest godina u Kensingtonskoj palati, a tokom tog perioda nikada nije pripremao četvrtaste sendviče za pokojnu kraljicu Elizabetu.

Umesto toga, bivši monarh je više voleo okrugle sendviče sa džemom da jede uz popodnevni čaj.

Imageplotter / Avalon / Profimedia 

Članovi kraljevske porodice imaju stroga pravila o tome šta mogu da jedu kada putuju, a upoznala ih je kraljica Elizabeta povodom svojih poseta inostranstvu. Na vrhu liste namirnica koje treba izbegavati su školjke zbog visokog rizika od trovanja povezanih sa njima.

- Želimo da po svaku cenu izbegnemo trovanje hranom članova kraljevske porodice, posebno ako su na stranom putovanju - rekao je bivši batler kralja Čarlsa III Grant Harold.

Pokojna kraljica Elizabeta nije bila ljubitelj ni testenina ni krompira, a sa jelovnika je uklonjen i beli luk zbog mogućnosti neprijatnog zadaha.

Images / Alamy / Alamy / Profimedia 


- Pretpostavljam da je beli luk zabranjen zbog žgaravice i podrigivanja - otkrio je ranije kuvar Džon Higins, dok je kraljica Kamila potvrdila gostujući u australijskom MasterChef-u da se drže podalje od belog luka kako bi sprečili neprijatnosti tokom direktne komunikacije.

Kralj Čarls je uklonio „foie gras” sa svih kraljevskih jelovnika zbog procesa stvaranja tog specijaliteta, odnosno brige o tretmanu pataka i gusaka koje se uzgajaju za ishranu. Takođe, suprug kraljice Viktorije, princ Albert u 19. veku takođe je imao slična sujeverja u ishrani i navodno je izbegavao da jede hranu u obliku kovčega.

(Kurir.rs/Večernji.hr/I.M.)