OŽENIO SE NAJVEĆI ŠMEKER MEĐU FUDBALERIMA: Mlada je pet godina starija od njega! Kumovala lepotica Monika Beluči!

Poznati golman desetogodišnju vezu konačno krunisao brakom

Printskrin/Instagram

Žene su ludele za njim, čak i kada je ušao u petu deceniju, jer je plenio pojavom i stasom, ma gde da se pojavio.

Da, pišemo u Đanluiđiju Bufonu, jednom od najvećih šmekera među fudbalerima. Čuveni golman reprezentacije Italije, Juventusa, Parme i PSŽ odlučio je da po drugi put stane pred matičara.

Printskrin/Instagram 

Ilarija Damiko, poznata italijanska TV voditeljka, posle deset godina veze, bila je neodoljiva, ali i strpljiva kada je u pitanju Đanluiđi Bufon. Njih dvoje imali su više nego romantično venčanje u Toskani. Mladu je pred mladoženju izveo njen najstariji sin, dok su poznatom golmanu dvojica naslednika bili njegova najveća podrška.

Printskrin/Instagram 

Ilarija Damiko (51) starija je pet godina od Đanluiđija Bufona (46), ali to nikada nije bila prepreka između njih dvoje. Mediji su uvek potencirali na razlici u godinama, a oni su uvek sa osmehom ispraćali takve komentare. Prema informacijama iz Italije, njih dvoje su o braku počeli da pričaju još 2017. godine, kada su se verili, ali je Bufon molio svoju partnerku da o tome ozbiljno razgovaraju i odluče, tek kada bude okončao golmansku karijeru.

Đanluiđi Bufon odlučio je da fudbalu kaže zbogom u avgustu 2023. godine, kada je odigrao poslednju sezonu za Parmu, klub u kojem je i počeo karijeru. Nije trebalo mnogo vremena Ilariji da ga ubedi i da pred njega stane u beloj venčanici.

Specijalni gosti, među 250 odrabranih zvanica, bili su Bufonovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji Đorđo Kjelini, Lučano Spaleti i Leonardo Bonuči. Holivudski glamur doneo je glumac Timoti Barton, koji je za ovu priliku došao direktno iz Amerike. Kuma sa mladine strane bila je poznata glumica Monika Beluči, koja je bila u pratnji svog partnera, filmskog reditelja Svinija Toda.

Kako pišu italijanski mediji Ilarija Damiko oduševila je sve u čipkanoj beloj venčanici modnog kreatora Lujze Bekarija, a Đanluiđi Bufon je podelio trenutak sa svojih 11 miliona pratilaca na Instagramu.

- Finalmente, NOI - što u prevodu znači "Konačno, MI".

Đanluiđi Bufon je tokom svoje fudbalske karijere branio na više od 1.100 utakmica, desetostruki je prvak Italije i osvajač velikog broja trofeja, a njegovoj bogatoj riznici nedostaje jedino Liga šampiona. Pre Ilarije Damiko bio je oženjen češkom manekenkom Alenom Šeredovom. Njih dvoje bili su u vezi od 2005. a uzeli su se 2011. godine. U braku koji je okončan 2014. dobili su dva sina Tomasa (16) i Dejvida Lija (15).

Posle razvoda od lepe Čehinje srce Đanluiđija Bufona osvojila je Ilarija Damiko, a oni su iz veze dobili sina Leopolda Matiju (8). Pre dva braka, Đanluiđi Bufon je bio veren sa sprinterkom atletske reprezentacije Italije, Vinčencom Kali.

Ilarija Damiko je poznata italijanska TV voditeljka, nekoliko vrlo gledanih sportskih emisija. Pre braka sa Đanluiđijem Bufonom, bila je u vanbračnoj vezi sa poznatim italijanskim biznismenom Rokom Atisanijem sa kojim ima sina Pjetra.