BORIS TADIĆ ĆE SE BAVITI SVEMIROM! Bivši predsednik ima novi posao, ide daleko od granica Srbije

Tadić je Imenovan za nezavisnog neizvršnog direktora kineske kompanije USPACE Technology Group.

Kurir Televizija

Kompanija "USPACE Technologi Group Limited" (USPACE), kineski dobavljač usluga u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija, objavila je da je Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, postao njen "nezavisni i neizvršni direktor".

USPACE ima sedište u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i u Hong Kongu, u Kini, gde bi Tadić trebalo da započne novu karijeru.

U saopštenju  kompanije, ističe se da će Boris Tadić, zajedno sa novoimenovanim izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora, Benom Amorom, generalnim direktorom Arapske organizacije za informacione i komunikacione tehnologije, doprineti značajnom unapređenju međunarodne konkurentnosti Grupe.

"Očekuje se da će njihova globalna vizija i široke mreže (poznanstva) značajno poboljšati međunarodnu konkurentnost Grupacije (USPACE), olakšati širenje njene globalne mreže saradnje i omogućiti joj da bolje iskoristi razvojne mogućnosti na globalnom tržištu vazduhoplovstva", zaključuje se u saopštenju.

Kako sama kompanija kaže o sebi, "fokusira se na proizvodnju satelita kao srž svog poslovnog razvoja, izgradnju integrisanog komercijalnog vazduhoplovnog ekosistema, uključujući proizvodnju satelitskih komponenti, proizvodnju precizne elektronike, aplikacije satelitskih podataka, satelitsko merenje i kontrolu, lansiranje satelita i rad i upravljanje Abu Dabi svemirski eko grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima".

Kurir.rs / Beta