RADE KRUNIĆ OSTAO BEZ POZIVA ZA REPREZENTACIJU! Evo šta znači ova odluka selektora...

Iskusnom fudbaleru nije lako posle grešaka na utakmicama protiv Benfike i Intera

Www.crvenazvezdafk.com

Rade Krunić stigao je na Marakanu krajem avgusta kao veliko pojačanje! A, kako i ne bi, kada je pet godina igrao za Milan i devet u Seriji A.

Međutim, Rade Krunić (30) gotovo da nije omirisao teren u Fenerbahčeu kod Žozea Murinja od početka sezone. I ta činjenica uslovila je njegove ispodprosečne partije u dresu Crvene zvezde. Iako je trebalo da bude zamena za Korejca Hvana, Krunić je daleko od toga. Barem za sada.

Www.crvenazvezdafk.com 

Iako je vidljivo da se Rade Krunić polako diže, iz utakmice u utakmicu, evidentno je da nije na nivou koji je u ovom trenutku potreban Crvenoj zvezdi. Videlo se to na prvoj utakmici Lige šampiona protiv Benfike u Beogradu, kada je mlako intervenisao kod gola Kerema Akturkoglua.

Potom je usledio meč protiv Intera. Ceo stadion bio je protiv Radeta Krunića, što je i razumljivo, jer je pet godina igrao za najvećeg rivala Milan. Delovao je fudbaler iz Republike Srpske sigurno na terenu i mirno na lopti. Lako se nosio sa pritiskom koji su pokušali da mu nametnu italijanski novinari dan ranije, na konferenciji za medije. A, onda kao da se nešto desilo u 59. minutu. Nesvojstveno sebi, Krunić je nepotrebno petljao sa loptom na ivici šesnaesterca. To je iskoristio Mehdi Taremi, iščačkao loptu i uposlio Marka Arnautovića za laku realizaciju i egzekuciju, jer se igra Crvene zvezde posle tog gola jednostavno raspala.

Www.crvenazvezdafk.com 

Ne treba osuđivati Radeta Krunića, ali zdrava kritika je uvek dobrodošla. Nije iskusni vezni fudbaler još dobio priliku da izađe pred srpske novinare i kaže kako mu je u Zvezdi i Beogradu. Vidi se da ga rade emocije, da je u celu priču sa Crvenom zvezdom ušao iskreno, onako dečački, da to za njega nije posao kao što je bio u Donjem Sremu, Borcu iz Čačka, Empoliju, Milanu i Fenerbahčeu. Međutim, Zvezda ume da bude surova prema onima koji je mnogo vole, a to Rade Krunić treba što pre da shvati. Da namesti glavu, prilagodi se svim zahtevima trenera Vladana Milojevića i što pre bude onaj pravi, onakav kakav treba da bude i kakvog ga navijači očekuju.

Epilog, svega je izostanak poziva selektora reprezentacije BiH Sergeja Barbareza za oktobraski ciklus u Ligi nacija. Rade Krunić neće igrati protiv Nemačke u gostima, a onda ni protiv Mađarske u Zenici, 11. i 14. oktobra.

Www.crvenazvezdafk.com 

To je u neku ruku sjajno za Crvenu zvezdu, jer će vezni fudbaler dobiti na vremenu, kako bi lroz zajedničke treninge i rad sa Vladanom Milojevićem podigao vlastiti nivo igre. Sa druge strane, nije dobro, jer je selektor BiH Sergej Barbarez pokazao da ne veruje u Radeta Krunića, s obzirom koje vezne fudbalere je pozvao... Njihov kvalitet i biografija sigurno nisu bolji od Radetovog. Ali... I u Crvenoj zvezdi i i selekciji BiH Rade Krunić treba da je glavni igrač u veznom redu. Trenutno, daleko je od te pozicije...

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda u Norveškoj  Kurir