ŠTO JE TIKVA PRAZNIJA, TO JE BEZOBRAZNIJA! Vučić odgovorio Aleksiću: Nisu mene vodali kao mečku po različitim centrima u drugim državama da budem njihov potrčko

Predsednik Vučić je upitao da li je i njega Rio Tinto doveo na mesto predsednika 2017. godine.

screenshot Video Plus

Predsednik Republike Srbije Aleksadnar Vučić odgovorio je Miroslavu Aleksiću, koji je ranije danas, govorio o tome kako je Rio Tinto uticao na rezultate izbora u Papui Novoj Gvineji i uporedio tu situaciju sa Srbijom.

Vučić je upitao da li je i njega Rio Tinto doveo na mesto predsednika 2017. godine.

- Jesu oni svi ludi ili šta? Jesu oni... Bolje da ne pitam, htedoh da pitam nešto što deca danas pitaju. Trudim se da budem korektan. Nisu mene vodali kao mečku po različitim centrima u drugim državama da budem njihov potrčko i agent, nego baš tog Aleksića. Rio Tinto su doveli oni. Možda su njima neke pare davali. Sve ono što nisu ni pomislili da rade i urade, mi radimo. On ni na karti ne zna da pokaže Papua Novu Gvineju. Radili smo sa ljudima iz Papua Nove Gvineje po različitim međunarodnim pitanjima, razgovarao sam i sa njihovim premijerom. Što je tikva praznija to je bezobraznija. To je pitanje i oko ovog sa Šolcom, biću i sedmog i 14. sa Šolcom, biću i sa Makronom. Sastaću se sa do 50 svetskih lidera u mesec dana. Oni da su mi rekli da me žele u skupštini, sve bih otkazao i došao. Oni su mucajući rekli, samo ne, ne, nemojte njega. 

Vučić je prokomentarisao i bahatost Aleksićevog poslanika koji je juče ujutru napravio saobraćajni prekršaj.

- Bolje bi bilo da paze kako voze kroz naseljena mesta. Njegov poslanik je vozio skoro 80 km/h više od dozvoljenog. I posle se još poziva na poslanički imunintet, sram ga bilo, nije prihvatio krivicu - rekao je Vučić.

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, podsetimo, optužio je danas kompaniju Rio Tinto da je "učestvovala u nameštanju izbora u Gvineji kako bi došla u posed rezervi gvožđa", da je posle izbora tamošnja vlada dobila "uz pomoć fonda (Džordža) Soroša 700 miliona dolara" i da su "zvaničnici Srbije imali bezbroj susreta sa Aleksom Sorošem, Tonijem Blerom i (Bernarom) Kušnerom" koji je, kako je rekao Aleksić, u slučaju Gvineje "akter i jedan od najpoznatijih srbomrzaca".