Voleli smo ga i mrzeli kao Mileta u Otpisanima, a onda mu se gubi svaki trag: Poslednje 2 decenije glumčevog života obavijene su velom tajne

Poznati glumac je rođen u Kraljevu 1947. godine i njegova glumačka karijera je trajala još nešto malo posle "Otpisanih" nakon čega se povukao sa javne scene. Pored zapažene uloge u ovoj seriji on se pojavljivao i u filmovima "Mrtvi su živi", "Valter brani Sarajevo" a iako je češće dobijao sporedne uloge uspeo je da ostane zapažen.

Printscreen/Youtube

Serija "Otpisani" je tadašnju jugoslovensku javnost držala kraj malih ekrana, a i dan danas se mnogi obraduju repriznim terminima koje osveže stare uspomene na nju.

Printscreen/Youtube 

Najavna špica i poznata muzika koji su pratili kultnu seriju koja je okupljala čitavu porodicu kraj TV-a, mnogima je dan-danas jasno urezana u glavi. Petorica hrabrih glavnih junaka obeležila je jednu epohu i prisećanje na Drugi svetski rat, a meastralne uloge su između ostalih odigrali Tihi i Prle koji su mnogima bili omiljeni likovi.

Pored Voje Brajovića i Dragana Nikolića, tu su bili i glumci Miki Manojlović koji je igrao Paju Bakšiša kao i Čeda Petrović koji je glumio hrabrog Zikija. Ipak, mnogi se iz prve neće setiti i legendarnog Mileta kojeg je glumio Vladan Holec.

Mnogi ga se sećaju kao nekog ko je izdao ekipu u ovoj seriji. Tada kada se serija snimala, slavni glumac se osvrnuo na svoju ulogu za Jugopapir otkrivši kakvog će junaka glumiti.

- Praktično debitujem na televiziji. Igram Mileta, negativca. Kad sam pre dva meseca saznao da ću igrati, ošišao sam se, do danas oslabio sedam do osam kilograma i izmenio se spolja, a neki prijatelji kažu i iznutra. To mi je čak dragoceno, jer znači da je prvi deo priprema dobro protekao - izjavio je Holec davne 1973. godine za taj list.

Poznati glumac je rođen u Kraljevu 1947. godine i njegova glumačka karijera je trajala još nešto malo posle "Otpisanih" nakon čega se povukao sa javne scene. Pored zapažene uloge u ovoj seriji on se pojavljivao i u filmovima "Mrtvi su živi", "Valter brani Sarajevo" a iako je češće dobijao sporedne uloge uspeo je da ostane zapažen kod publike.

Printscreen/Youtube 

Iako je i u tim ulogama doživeo veliki uspeh njegova karijera je kratko trajala. On se prema pisanju mnogih medija do 1974. godine potpisivao kao Vladan Mašanović i to u dva filma, da bi kasnije preuzeo prezime svoje majke Jolande - Holec.

Posle glumačke karijere koju nije nastavio, Mile iz Otpisanih se preselio u Ameriku. Čitav njegov život nakon odlaska iz Jugoslavije ostao je pod velom tajne. Nije poznato čime se bavio "preko okeana", međutim, javnost je za njegovu smrt saznala 2004. godine. U međuvremenu, na društvene mreže dospela je jedna njegova fotografija koja pokazuje koliko se on zapravo promenio. Fotografija koja je tada privukla veliku pažnju javnosti pojavila se nekoliko godina neposredno pred njegovu smrt. Poslednje dane života, glumac je proveo u Los Anđelesu gde je bio i njegov novi dom nakon odlaska sa Balkana.

Pored svoje majke, Holec je imao i sestru Azaru koja više nije među živima a drugi detalji o njegovom životu javnosti nisu dostupni.

(Kurir.rs/Telegraf/M.F.)

This browser does not support the video element.

IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!  Kurir televizija