VODA DIVLJA I U CRNOJ GORI! Kuće poplavljene, grom udario nasred šetališta, ulice neprohodne (VIDEO)

Problemi sa poplavama u Crnoj Gori

Printscreen/Yotube, Printscreen/X

Jaka kiša koja je pala u četvrtak i tokom noći izazvala je probleme u mnogim crnogorskim gradovima, a zbog poplava su odsečena poneka sela, dok je voda prodrla u kuće, nosi objekte, hranu i drva, prenosi RTCG.

Ulice u pojedinim mestima su prekrivene vodom, pa se automobili probijaju kako bi stigli do odredišta.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je crveni meteoalarm, zbog najavljenog jakog vetra i obilne kiše.

Predsednik nikšićke Mesne zajednice Župa Dragoljub Radulović rekao je da su zbog velikih padavina i poplava tim mestom tekle bujice crvene vode iz jame Seoca.

- Mnoge puteve u okolnim selima je odnela voda ili je na njih nanela materijal i praktično nisu prohodni. Na terenu su mašine. Pokušavaju da saniraju najurgentnije, pa kad stane nevreme, saniraće i ostalo - rekao je Radulović za Radio Crne Gore.

Istakao je da niko nije prijavio da su kuće ugrožene, ali imanja jesu, dodavši da voda iz jame Seoca trenutno najveći problem.

Načelnik službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić rekao je da je najrizičnija situacija u selu Kuta u Župi. Vozači se žale na ogromnu maglu na Brajićima i auto-putu Princeza Ksenija. Ulice Kolašina su, takođe, pod vodom.

Cetinjski vatrogasci ispumpavaju vodu iz temelja zgrade koja se gradi u naselju Gruda da bi sprečili obrušavanje terena, rekao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

- Nivo vode u temeljima je oko metar. Počeo je da se obrušava teren, pored temelja je i jedna kuća, pa voda preti da ugrozi i tu kuću. Mi smo tu postavili pumpu koja stalno ispumpava vodu - istakao je Ćećanović.

Na barskom korzou grom je udario u drvo i rascepao ga, ali, na sreću, niko nije povređen. Na Žabljaku su poplavljene kuće, benzinska pumpa, marketi, hoteli...

Vodopad Skakvica nadomak Komarnice je toliko nadošao da je odsekao prilaz selu.

Opština Danilovgrad obavestila je sve građane da se, zbog vremenskih nepogoda i obilnih padavina, obustavlja saobraćaj za sve kategorije vozila na mostu na Frutku, mostu na Brestici i putu Podanje - Klikovače.

(Kurir.rs/Fonet/RTCG)