BORAC UZEO BOD PROTIV TIMA KOJI JE 13 PUTA SKUPLJI: Srce junačko pobedilo novac! Đorđe Despotović postigao 100. gol u karijeri!

Klub iz Banjaluke ispisao istoriju posle remija protiv Panatinaikosa u Ligi konferencije

Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

Banjaluka na nogama, cela Republika Srpska, slavi veliki uspeh fudbalera Borca u Ligi konferencije.

Crveno-plavo-bela fudbalska istorija dobila je svoju novu stranicu, jer je Borac osvojio prve bodove u nekom takmičenju u Evropi. Posle 90 minuta velike borbe protiv favorizovanog Panatinaikosa, fudbaleri Borca su hrabrom i požrtvovanom igrom izborili remi - 1:1.

Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst /Profimedia 

Po veoma teškom terenu, stalnoj kiši koja je neprestano padala, gosti iz Atine poveli su golom reprezentativca Grčke Anastasiosa Bakasetasa u 11. minutu. Borac je izjednačio preko nekadašnjeg napadača Crvene zvezde i ruskog Rubina Đorđa Despotovića u 50. minutu.

- Veče puno emocija i za Banjaluku i za Borac i za mene lično! Ovo je moj 100. gol u karijeri! A, prvi put bila mi je ćerka danas na stadionu, tako da sam njoj posvetio gol. Znao sam da će doći jedna šansa na utakmici, nisam znao da li ću da je iskoristim, ali spremao sam se za nju - rekao je Đorđe Despotović posle utakmice i nastavio:

Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia 

- Hvala Bogu da je ušla i da je taj gol doneo veliki bod. Navijači su nas bodrili tokom cele utakmice. Mnogo mi je drago zbog prvog istorijskog boda u Ligi Konferencije. Narod je počeo da veruje u nas, a igrači su dobili samopouzdanje. Dali smo sve od sebe i videlo se da možemo i protiv mnogo plaćenijih od nas. Srce na terenu ne može niko da ospori.

Valja konstatovati da je Panatinaikos bio apsolutni favorit u ovom meču. Vrednost fudbalera iz zelenog dela Atine iznosi prema portalu Transfermarkt 109.480.000 evra, što je više i od nekoliko učesnika Lige šampiona, među njima i Crvene zvezde, čija je vrednost nešto manje od 80 miliona evra. Sa druge strane, vrednost Borca prema podacima istog sajta je svega 8.600.000 evra! U prevodu, skoro 13 puta, tačnije 12,7!

SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia 

Najskuplji fudbaler Panatinaikosa je kapiten Fotis Joanidis koji vredi 18.000.000 evra. Drugi najskuplji igrač je marokanac Azedin Unahi, a po 10.000.000 evra vrede Urugvajac Fakundo Pelistri i Brazilac Tete. Milionsku vrednost u grčkom klubu ima čak 21 fudbaler!

U redovima Borca iz Banjaluke nema nijedan fudbaler koji vredi milion ili više evra. Bart Majers, Holanđanin procenjen je na 800.000 evra i on je najskuplji fudbaler kluba iz Republike Srpske. Drugi po vrednosti je mladi David Vuković (600.000), a treće mesto dele strelac istorijskog pogotka Đorđe Despotović i Marko Vukčević koji su procenjeni na 500.000 evra. 

Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia 

U redovima Panatinaikosa igraju trojica fudbalera iz Srbije. Reprezentativac Nemanja Maksimović procenjen na 5.500.000 evra i dvojica nekadašnjih članova srpskog fudbalskog nacionalnog tima Filip Mladenović (900.000) i Filip Đuričić (1.500.000).

Borac je osvojenim bodom u Ligi konferencije doneo određeni novac u klupsku kasu. Fudbaleri su remije protiv Pantinaikosa zaradili 133.000 evra od UEFA. Naredni cilj je pobeda koja donosi 400.000 evra.

SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia 

I zato svaka čast fudbalerima Borca, koji sledeću utakmicu u Ligi konferencije igraju 24. oktobra, kada gostuju Apoelu na Kipru.

This browser does not support the video element.

U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem   Kurir televizija