Slede veliki popusti za plaćanje računa za struju! Kurir istražuje: Ovo su svi detalji uredbe koja je stupila na snagu prvog oktobra ove godine

Shutterstock

Nakon mnogobrojnih pritužbi Novosađana na uvećane račune za električnu energiju, oglasio se i EPS. Elektrodistribucija Srbije saopštila je da će Novosađani dobiti ispravke računa za struju od snabdevača, a otvoreni su i dodatni šalteri za reklamacije.

Novinarka Kurira Katarina Pavlović nalazila se ispred novosadskog EPS-a kada je za "Puls Srbije" iznela najnovije informacije ovog događaja.

This browser does not support the video element.

Ovo su svi detalji uredbe koja je stupila na snagu prvog oktobra ove godine  Kurir televizija

- EPS se konačno oglasio i ono što su istakli jeste da je novi softver, koji su uveli kao modernizaciju sistema, usporilo njihov rad, te je došlo do grešaka, pa određeni iznosi nisu mogli da budu upisani. Takođe, uz izvinjenje su saopštili da će svi naši sugrađani dobiti račune koji će biti ispravni, svi koji su platili iznose, a očekuju popust, taj popust će biti evidentiran na septembraskim računima. Nezvanično smo saznali da su Novosađani zadovoljni, a primetili su da su i zaposleni u EPS-u iz Beograda došli da pomognu zbog gužve koja je nastala usled ovog problema. Napomenula bih da je čak sedam šaltera otvoreno, a povećan je i broj zaposlenih koji rade na reklamacijama - rekla je Pavlović.

Takva je situacija u Novom Sadu, a novi pravilnik je donela Vlada Srbije, a tiče se snabdevanja elektičnom energijom, koji donosi velike popuste. Tim pravilnikom utvrđuju se usklađeni iznosi mesečnih prihoda domaćinstava. Više informacija o ovoj temi donela je novinarka Tamara Stanković.

- Ova uredba jeste stupila na snagu prvog oktobra ove godine, a ona je zamenila uredbu iz aprila ove godine. Što se tiče popusta, tu se radi o energetski ugroženim kupcima koji se snabdevaju el. energijom ili prirodnim gasom. Oni su svi oni koji imaju jedno domaćinstvo, odnosno jedan stan ili kuću i jedno brojilo koje im pripada. Dodala bih da pored ovoga, energetski ugroženi kupac je i onaj koji ima bolesnog člana domaćinstva, ali i oni koji primaju bilo kakvu vrstu socijalne pomoći. Za nepoštovanje ove uredbe slede kazne, a one su za odgovorno lice iz lokalne samouprave. Ne znamo koliki je tačno ovaj popust, ali ćemo izveštavati.  - rekla je Stanković.

Kurir Televizija 

Poskupljenje grejanja najavljeno je u Nišu što dalje znači da će i računi biti veći narednih meseci, a tamo se nalazila novinarka Emilija Andrejević:

- Grejna sezona uveliko kreće, a Gradska Toplana je najavila poskupljenje za devet odsto, građani Niša mogu u novembru očekivati nove, povećane račune.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!  kurir televizija