Stižu intenzivniji grmljavinski pljuskovi! RHMZ se oglasio upozorenjem: Noćas intenzivne padavine u ovim delovima Srbije, a evo šta nas čeka od već od sutra

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura

Beta/Dragan Gojić

RHMZ saopštio je da će na jugu, jugoistoku i istoku Srbije do kraja dana biti oblačno, mestimično sa kišom.

"Uveče i noću intenziviranje padavina, pa se uz lokalne pljuskove koji će ponegde biti i praćeni grmljavinom, očekuje veća količina padavina", saopštili su.

Za vikend i dalje povremeno kiša i svežije vreme, u većini mesta sa dnevnom temperaturom od 15 do 19 °C.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (07 - 08.10.) pretežno sunčano uz porast dnevnih temperatura.

Printscreen/RHMZ 

Do kraja sedmice povremeno kiša i pljuskovi

"Za vikend i dalјe povremeno kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu novo prolazno naoblačenje s kišom", najavio je RHM.

Hidrološka najava

Na Savi narednih sedam dana vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Biometeorološka prognoza

 Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.