SAT I PO PRE UBISTVA SNAJPEROM, SPECIJALCI POVUČENI SA CETINJA U PODGORICU: Bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović izneo detalje likvidacije Vaska Lješkovića!

Ne optužujem nikog, nisu možda ni oni mogli da predvide šta će da se desi, rekao je Abazović

Printscreen

Predsednik Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da je oko sat i po pre ubistva visokopozicionirani član škaljarskog klana Vaska Lješkovića sa Cetinja povučena Specijalna jedinica policije. Lješković je ubijen 27. septembra, a iz Uprave policije je saopšteno da je tog dana oko 15.25 časova dežurnoj službi Odeljenja bezbednosti Cetinje prijavljeno "da se u dvorištu kuće u tom gradu nalazi lice za koje se sumnja da je u besvesnom stanju".

Privatna Arhiva  Ubijeni Vasko Lješković

- U 13.30, sati i po pre snajperskog napada i ubistva Vaska Lješkovića, Specijalna jedinica policije povučena je sa Cetinja u Podgoricu! Ubistvo je počinjeno u 15 sati. Ne optužujem nikoga, neka kažu da je info netačna i da je naša jedinica bila tamo. Možda ni oni nisu mogli da predvide šta će da se desi - rekao je Abazović gostujući na crnogorskoj A plus televiziji i dodao da tokom 2023. godine, kada je on bio na čelu Vlade, nije bilo kriminalnih ubistava u Crnoj Gori.

Vasko Lješković (37) ubijen je hicem iz snajperske puške 27. septembra u dvorištu svoje kuće na Cetinju. Ubica je ispalio samo jedan hitac sa brda udaljenog oko 500 metara od Lješkovićeve kuće, nakon čega je pobegao i policija traga za njim. Metak je pogodio Lješkovića u srce u momentu dok je ručao u dvorištu svoje vile.

Kurir  Policija na mestu ubistva Lješkovića

- Lješković je retko izlazio iza zidina svoje velelepne vile na Cetinju. Nije imao društvene mreže, nije izlazio prečesto u grad, kretao se samo u društvu određenih ljudi. Napadač je sve to, očigledno, znao, pa je odlučio da Lješkovića ubije kod kuće jer nije imao priliku da to uradi na ulici, a za snajper se odlučio zato što nije mogao da priđe kući od zidina koje je Vasko podigao - kazao je ranije za Kurir jedan od poznanika ubijenog škaljarca.

Kurir/Vijesti