"ISTORIJSKI USPEH, NAPORAN RAD VLADE I NBS, UZ VIZIJU PREDSEDNIKA VUČIĆA" Jorgovanka Tabaković o povećanju kreditnog rejtinga Srbije

Povećanje kreditnog rejtinga je istorijski iskorak kojim se potvrđuje da je Srbija ušla u red zemalja koje su posebno važne na svetskoj investicionoj mapi, ocenila guvernerka NBS

Beta/Miloš Miškov


Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković ocenila je danas da je povećanje kreditnog rejtinga Srbije još jedna potvrda da su "Vlada i NBS zajedničkim naporima i uz viziju i mudre politike i odluke predsednika Aleksandra Vučića prethodnih godina odgovorno vodile ekonomsku politiku zemlje".

Ona je, u pisanoj izjavi, istakla da je "ovo mesto zasluženo i pripada i da je ovo istorijski iskorak kojim se potvrđuje da je Srbija ušla u red zemalja koje su posebno važne na svetskoj investicionoj mapi".

"Dobijanje rejtinga investicionog ranga od strane agencije "Standard end Purs" (S&P) dodatno nas obavezuje da i u narednom periodu nastavimo da čuvamo makroekonomsku stabilnost i povoljne izglede rasta, kao i da dalje jačamo i razvijamo našu ekonomiju. Verujem da će ovakav naš pristup rezultirati daljim unapređenjem kreditnog rejtinga i u narednim godinama" zaključila je Tabaković, podsetivši na sadržaj odluka o povećanju kreditnog rejtinga.

Kako je navela, povećanjem kreditnog rejtinga Srbije na nivo BBB-, Srbija je prvi put u svojoj istoriji svrstana među zemlje s kreditnim rejtingom investicionog ranga.

"Odluka o povećanju kreditnog rejtinga doneta je u uslovima povoljnih makroekonomskih izgleda zemlje i povećane otpornosti na spoljne šokove zahvaljujući odgovornom vođenju ekonomske politike, koje se očekuje i u narednim godinama", ukazala je Tabaković.

Kurir.rs / Beta

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo  Kurir televizija