ZAMERIO SAM SE, PA SU ME SKLONILI! Rade Bogdanović otkrio zašto ne komentariše mečeve Zvezde, a onda uništio Partizan: Kao da su ih skupili u izbegličkom kampu!

Screenshot

Nekadašnji fudbaler, a sada popularni fudbalski analitičar, Rade Bogdanović, u sovom prepoznatljivom stilu, potpuno otvoreno i bez uvijanja, prokomentarisao je aktuelana fudbalska dešavanja.

U razgovoru za "Prva TV" govorio je o reprzentaciji Srbije, Dušanu Vlahoviću, nastupima Zvezde u Ligi šampiona i brojnim drugim fudbalskim temama.

Najpre se osvrnuo na spisak selektra Srbije Dragana Stojkovića Piksija pred predstojeće mečeve u Ligi nacija.

"Spisak je očekivan. Znalo se da neki igrači neće biti pozvani, da neki neće da dođu", kaže Rade i dodaje da ga raduje povratak Aleksandra Mitrovića.

"Fali nam taj klasičan centarfor, iako je loše igrao na Evropskom prvenstvu. Ipak je Mitar gol mašina i on uvek može da donese dobro ekipi".

Na konstataciju voditeljke da Vlahovića ponovo nema na spisku i da je selektor istakao da su razlog porodični problemi, Rade je dao zanimljiv komentar.

"Kako rešeta i postiže golove čini mi se da on nikakvih problema. Vlahović je izuzetno talentovan i jako, jako dobar fudbaler. Odlično igra, u poslednje vreme postigao je par evrogolova. On je jedan od najtalentovanijih cetarfora u Evropi", kaže Bogdanović.

Na pitanje zašto su neki od naših najboljih igrača odlučili da ne igraju za reprezentaciju u ovom trenutku, Bogdanović odgovara.

"Ja mislim, kada je Vlahović u pitanju, da selektor nije na vreme odlučio kako će i sa kim da igra u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da Mitrović i Vlahović ne mogu da igraju zajedno, ali bih se uvek pre opredelio za Vlahovića, zbog načina igre, mladosti, brzine, ubitačne leve noge, raznovrsnosti... Ako je jedan Juventus procenio da toliko miliona košta, onda je jako veliki luksuz pokušati njega staviti na klupu. Još veća, nepromišljena odluka, staviti njega da igra desnog veznog na Evropskom prvenstvu", smatra Bogdanović.

Nemanja Nikolić 

Govorio je i o šansama reprezentacije u Ligi nacija.

"Šanse u Ligi nacija su nikakve, jer su i oni sami rekli iz FSS i stručnog štaba da to takmičenje nije nama prioritet. To je predigra za kvalfikacije za Svetsko prvenstvo, što je donekle i dobar stav, jer je SP prioritet".

Kratko je prokomentarisao i nastupe naše reprezentacije protiv Španije i Danske.

"Protiv Španije je bila jako dobra postavka bila, dobro smo se branili. Onda je nastala euforija i ja sam pobegao u Bosnu da ne bih komentarisao Dansku", rekao je uz osmeh Rade.

Bogdanović je priznao da mu je krivo što nema priliku da komentariše utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona.

 "Ja dosta pratim medije, dosta pratim utakmice i komentarišem. Žao mi je što ne ne komentarišem nastupe Crvene zvezde u Ligi šampiona. Tu sam se malo zamerio rukovodstvu Zvezde, pa su me sklonili. Al nema veze", kaže Rade i dodaje:

"Kad ste me videli poslednji put da komentarišem utakmice Zvezde? Kada sam rekao da bi me bilo sramota da sam kupio Kulibalija, tada su me sklonili, u meni su videli protivnika i nepritaelja, a trebali su da vide besplatnog konsultanta. Žao mi je. Kad Zvezda igra ima jako puno mesa za analizu, al eto, ja to ne komentarišem".

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia 

Kratko je prokomentarisao i ubedljiv poraz crveno-belih od Intera (4:0) u drugom kolu elitnog takmičenja.

"Zvezda je tamo odigrala poprilično lošu utakmicu, bez obzira na to što je tamo otišla po iskustvo. Napravili su par kardinalnih grešaka, što ih je koštalo ubedljivog poraza", rekao je Rade.

Osvrnuo se i na večiti derbi, u kom je Zvezda ubedljivo slavila, i istakao da je razlika između Zvezde i Partizana trenutno možda i veća neko između crveno-belih i Intera.

"Jako velika razlika je između Zvezde i Partizana. Razlika je nastala u neradu i javašluku u fudbalskom klubu Partizan", jasan je Rade.

Starsport 

Upitan da prokomentariše šta to fali Partizanu u ovom trenutku, Rade Bogdanović se prvo zamislio, a zatim detaljno objasnio svoj neočekivani odgovor. Po navodima nekadašnjeg fudbalera, sunovrat u klubu traje toliko dugo da sada više u Humskoj nema nikog ko bi mogao da organizuje farbanje ograde na stadionu.

"Partizan će biti gori nego Hajduk. Fali im domaćin, da organizuje radnike da ofarbaju ogradu na stadionu. Ne treba milion da budete uredni i čisti. To im treba za početak. Otišao je gospodin Vučelić, otišao je gospodin Vazura. Sunovrat Partizana nastupio je kad je duh Nenada Bjekovića nestao sa stadiona, kad se Žarko Zečević povukao. Jedan je držao sportski sektor, drugi finansije. Izbacili su Bjekovića, Vargu, Živkovića, Prekazija, Klinčarskog... Za osam godina su stvorili jednog igrača. Znate koja je uvreda da u Srbiji jedan Partizan izbaci samo jednog fudbalera iz omladinske škole? Ne možete da izbacite Prekazija i Klinčarskog! Nisu znali da proizvode, a Partizan je živeo od toga. Oni su se uništili unutar kluba. Dobrim delom su ih uništili i bivši fudbaleri. Oni su ih dovodili, država im je davala novac. Ministar Siniša Mali obloge stavlja već sada jer će morati da im plati za licencu, a dužni su i Bogu i narodu", rekao je Rade Bogdanović.

Doskorašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića nakon lošeg početka nasledio je povratnik Savo Milošević, koji će imati težak zadatak. Smatra Bogdanović da neće moći da promeni mnogo jer je igrački kadar nedostojan Partizana, a pojačanja nisu adekvatna za ambicije koje crno-beli uvek moraju da imaju.

"Šta može Milošević? Ništa. Ne može se ekipa napraviti preko noći. Pojačanja su kao da su ih skupljali u izbegličkom kampu. Trećerazredna pojačanja, to navijači treba da znaju. Znamo da su igrači Partizana plaćeni milione evra, da imaju po 50, 60, 70 hiljada evra mesečno. Treba ih oterati i dovesti druge. A nije Savo Milošević Ferguson. Nisam siguran da ima čarobni štapić. To jako teško ide. Nije meni jasno što je on to prihvatio, verovatno lova. Treneri su ozbiljno plaćeni. Oni nemaju rezultate. Stanojević je imao 55.000 evra, to je plata 35 hirurga na mesečnom nivou. Kad imate rezultate, ne poredite te stvari. Milojević u Zvezdi ih ima. Na Zapadu to drugačije funkcioniše. Dete vam ne radi, a mnogo troši. Pa sine, smanji! Na Zapadu imate vlasnike koji daju svoj novac televiziju koja je najvećim delom uključena. Ovde nije tako. Meni je najsmešnije kad počnu kukati koliko im država daje. Ćuti, daje ti koliko ti daje. Kome više daje država, a ti prodaš kapitena za 1.500.000 evra, prihoduješ pola od toga i plaćaš četiri trenera", rekao je bivši fudbaler.

Www.partizan.rs 

Kurir sport/J.M./Mondo

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda se zagreva u Milanu  MONDO