KURIR UŠAO U JABLANICU, POGLEDAJTE STRAŠNE PRIZORE POSLE KATASTROFALNIH POPLAVA! "Cele porodice su zbrisane, ovo mesto više ne postoji" (FOTO)

Ukupni ljudski i materijalni gubici na području Jablanice još nisu poznati

Kurir/D.Petrović

Nezapamćena poplava na ovim prostorima pogodila je južne delove Bosne i Hercegovine, a prema poslednjim podacima nastradalo je 16 osoba, dok za desetinama nestalih još traje potraga, koja je nastavljena od ranih jutarnjih sati. Opštine Jablanica, Kiseljak, Kreševo, Konjic, Fojnica je pogodila katastrofa.

Kurir/D.Petrović 

Ukupni ljudski i materijalni gubici na području Jablanice još nisu poznati. Do Jablanice trenutno nije moguce doći iz pravca Mostara. Put je potpuno odsečen, a trenutno se radi na čišćenju klizišta koje je pogodilo ovo mesto.

Kurir/D.Petrović 

Na licu mesta je veliki broj lokalaca, koji su se zajedno sa pripadnicima Gorske službe spasavanja priključili čišćenju puta.

Meštani strahuju da je broj mrtvih mnogo veći nego što to kažu zvanični podaci.

- Cele porodice su zbrisane, ovo mesto više ne postoji - tvrdi lokalac Bajro za Kurir, pokazujući svoju kuću, jednu od retkih koja je preživela nezapamćen odron zemlje.

Inače, razmere katastrofe su stravične, skoro ceo grad je zbrisan. Vide se veliki nanosi mulja, kamenja a na ulicama su nagomilani automobili, koje je bujica nosila.

This browser does not support the video element.

Poplave u BiH  Kurir

Inače, lavina široka nekih 20 i kusur metara sručila se direktno iz kamenoloma na kuće u Donjoj Jablanici. Ogromni komadi granita još su razbacani okolo, a između njih se sliva voda sa vrha planine, praveći solidne potoke.

Kurir/D.Petrović 

Kamene gromade nekad odvojene od velikih stena miniranjem u kamenolomu iznad sela sručile su se prema putu Sarajevo-Mostar i sravnile sve pred sobom.

Kurir.rs/Dimitrije Petrović