PRVE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA NAKON DRAMATIČNE POBEDE: Zna zbog čega se meč iskomplikovao, a za Mikelsena je imao brutalnu poruku!

Profimedia

Novak Đoković je uz dosta muke ostvario plasman u treće kolo turnira u Šangaju. 

Najbolji teniser u istoriji je u drugom kolu pobedio Aleksa Mikelsena sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).  Ovo je veoma bitan turnir za Novaka, pošto u Šangaju ima priliku da stigne do 100. titule u karijeri! U prvom kolu je bio slobodan, a danas mu je na crtu izašao američki teniser koji nije želeo da se tek tako preda, već je dao sve od sebe da namuči najboljeg u istoriji ovog sporta, i u tome je uspeo.

- Bio je to prvi meč protiv Aleksa, gledao sam ga i nikada nisam igrao sa njim. Nisam ni ja igrao dugo i trebalo mi je malo da skinem rđu sa sebe, a on je bio agresivan i sjajno servirao. Za visokog igrača se dobro kreće, ne plaši se toga i zbog njegove igre je bilo gusto jer smo u oba seta imali napetu igru. Setimo se kada je bio onaj nec u drugom setu lako je moglo da bude 5:1, pa mi je drago što sam pobedio - rekao je Đoković po završetku meča.

Novak se posle pet godina vratio u Kinu.

- To je nešto iz prošlosti. Pisao sam neke njihove simbole koje dugo znam, moji fanovi u Kini su mi odavno to rekli još 2007. u Šangaju pa sam naučio. Moram da poboljšam kineski, dugo nisam bio tu - dodao je srpski teniser.

Osvrnuo se potom Đoković na meč, pa je čestitao današnjem protivniku na žestokoj borbi.

- Bio je veoma tesan i neizvestan meč. On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo. Igrao sam odlično taj-brejk pa sam imao 15:40 njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč. Pa je on dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje. Svaka mu čast na borbi, prvi put sam igrao protiv njega pa iako sam znao šta očekujem posle analize i gledanja na turu, a na terenu je drugačije i trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. Za nas tenisere je to prilično vremena. Radujem se sledećem meču - rekao je Đoković.