DRAMA ZBOG SEVERINOINOG KONCERTA ZA NOVU GODINU: Pokrenuta peticija potpisalo više od 6.000 ljudi, a ovo je razlog

Peticija je pokrenuta na web stranici onlinepeticija.com, a do sada ju je potpisalo više od 6.000 ljudi.

ATAIMAGES

Severina je Novogodišnji nastup trebalo da održi na sarajevskom trgu, ispred Vječne vatre, ali e koncert, po svemu sudeći, ipak biti otkazan.

Usled nezapamćenih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, stanovnici ove države su odlučili da pokrenu peticiju kojom traže da se novac za organizovanje Severininog koncerta preusmeri ka onima koji su oštećeni u vremenskoj nepogodi.

Printsccreen 

Peticija je pokrenuta na web stranici onlinepeticija.com, a do sada ju je potpisalo više od 6.000 ljudi.

„Dragi sugrađani, u svetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile delove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima.

Sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla bi biti ključno korištena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni. Umesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmeravanjem tih sredstava tamo gde su trenutno najpotrebnija. Verujemo da ćemo kroz ovakav čin pomoći zajednicama da se što pre oporave.

Smatramo pogrešnim razmišljati o tome "da se ovo moglo desiti bilo kome", jer mi smo jedno telo, jedna država. Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem.

Pozivamo sve koji dele ovo mišljenje da potpišu peticiju i podrže ovu inicijativu. Vaš glas može napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni ovim prirodnim katastrofama. Budimo solidarni i pokažimo da Sarajevo, i cela država, uvek stoji uz svoje ljude“, navodi se u saopštenju.

Print Screen 

Pored Severine bilo je planirano da na koncertu nastupi i mladi pevač Adi Šoše, ali i svetski poznati DJ Salvator Ganaccija.

Kurir.rs/ Alo

This browser does not support the video element.

Severina na nastupu Indire Radic  Kurir