NOVA AUTOBUSKA STANICA PRISTUPAČNA ZA SVE POLASKE: Lokacija na Novom Beogradu olakšava prevoz putnika

Od 29. septembra Beogradska autobuska stanica se nalazi u bloku 42 na Novom Beogradu

Beograd.rs

Nova lokacija Beogradske autobuske stanice omogućava brži i lakši pristup međugradskim i međunarodnim linijama.

Beograd.rs 


Od 29. septembra Beogradska autobuska stanica se nalazi u bloku 42 na Novom Beogradu, a nova lokacija olakšaće prevoz putnika koji dolaze iz drugih gradova Srbije i inostranstva.

Ona se nalazi u blizini auto-puteva, kada govorimo o široj saobraćajnoj slici grada, svakako mora da obuhvati i sve ono što dolazi ka gradu Beogradu iz različitih pravaca. Znate da je urađena obilaznica, i to je svakako vrlo značajan korak da mi iz Beograda preusmerimo na okolne saobraćajnice koje gravitiraju ka Beogradu najveći deo tog teretnog prevoza. Postoji ukrštanje, nedaleko od samog Novog Beograda i autobuske stanice, i pravaca iz Mađarske, iz pravca Šida, opet dolazak sa juga Srbije tako da to zaista jeste posebno važno za međunarodni prevoz jer imamo i dosta autobusa koji dolaze iz inostranstva. Mislim da će ova lokacija na Novom Beogradu njima olakšati dolazak do poslednje tačke i evenutalno polazak sa nje - kaže Bojan Bovan, Gradski sekretar za saobraćaj.

Beograd.rs 

Nova autobuska stanica se prostire na 31 hiljadu kvadratnih metara, ima 65 perona, kao i prostor za odlaske i dolaske autobusa.

Beograd.rs 


Beogradska autobuska stanica je jedna od ključnih tačaka za saobraćaj u našem gradu, a izmeštanjem na novu lokaciju korisnici međugradskog i međunarodnog prevoza moći će lakše da dolaze u naš grad.

Beograd.rs 


Putnici koji žele da dođu do nove lokacije Beogradske autobuske stanice ili da sa nje odu u neki drugi kraj glavnog grada, mogu na linku videti smernice Sekretarijata za javni prevoz o mogućnostima korišćenja gradskih linija.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs