UDARIĆE SRBI NA HRVATE! NA PROGRAMU DVA VELIKA DERBIJA: Nekada su to bili klasici! Korisne provere za Crvenu zvezdu i Partizan!

Crveno-beli gostuju u Splitu, crno-beli domaćini klubu iz Zagreba

Starsport

Najbolji srpski košarkaški klubovi nastavljaju takmičenje u regionalnoj ABA ligi, utakmicama protiv hrvatskih timova.

Posle trijumfa u Evroligi nad Parizom, crveno-beli gostuju u Dalmaciji, gde će ih dočekati ekipa Splita, večeras od 17.00 sati. Klub će biti oslabljen za izostanak povređenog Branka Lazića, ali i jači za Miloša Teodosića koji je propustio meč u Francuskoj zbog dve utakmice suspenzije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs 

- Meč u Splitu nikada nije bio lak, neće biti ni sada ne samo zbog činjenice da imamo malo vremena do tog meča nakon vrlo teške utakmice u Parizu. Početak je sezone, tražimo se još kao tim i našu hemiju. Naravno da je sve mnogo lakše i za samopouzdanje, kada dobiješ utakmicu i to tako važnu, a brzo ulaziš u narednu. Znamo tim Splita, ima tu jako dobrih iskusnih igrača i moraćemo da odigramo dobro i čvrsto - rekao je Ognjen Dobrić.

Košarkaši Partizana poraženi su od Baskonije u Evroligi, a priliku da vidaju rane imaće protiv Cibone u Beogradu. Očekuje se da trener crno-belih Željko Obradović motiviše ekipu za još jednu ubedljivu pobedu, kao što je bilo pre nedelju dana, kada je savladan Borac, sa 30 poena razlike.

www.kkpartizan.rs 

Arijan Lakić prošle sezone igrao je za Zadar, a pred meč sa Cibonom kaže:

- Promenili su ekipu u odnosu na prošlu godinu, ali doveli su neke igrače koji su igrali pre tamo. Solidna su ekipa. Odigrali su mnogo bolje protiv Studentskog centra nego protiv Zadra. Nezgodni su, imaju solidne igrače i u odbrani i napadu, gde mogu da reše razne situacije. Moramo da se pripremimo 100 odsto za svaki napad i svaku odbranu i da budemo fokusirani kako bismo odigrali kako treba.

This browser does not support the video element.

Košarkaši pevaju Kari's on fire  RTS