Evo kako obmanjuju javnost! Iako se braća Rajići na mrežama hvale saradnjom, brojne ustanove ih demantovale!: "Nemamo saradnju sa navedenim licima!"

Brojne ustanove, koje su Rajići, u žeji da se što bolje pozicioniraju i steknu kredibilitet, označavali kao partnere, u razgovoru za Kurir kažu da sa pomenutom braćom nikada nisu imali nikakav dogovor, ugovor ili saradnju

Shutterstock, Pritnscreen/Instagam

Iako se personalni treneri Dušan i Stojan Rajić, iz udruženja Dijabetes revolucija, iz petnih žila trude da u javnosti i na društvenim mrežama pokažu da imaju široku podršku ljudi, državnih ustanova i kompanija, realnost je - potpuno drugačija!

Mnogi od onih, koje su Rajići, u žeji da se što bolje pozicioniraju i steknu kredibilitet, označavali kao saradnike, u razgovoru za Kurir kažu da sa pomenutom braćom nikada nisu imali nikakav dogovor, ugovor ili saradnju.

Zorana Jevtić, Privatna Arhiva 

Naime, dok na mrežama i dalje sprovode hajku protiv Kurira i novinarke Jelene S. Spasić koja je istraživala njihove sumnjive biznise, braća Rajić se u javnosti predstavljaju kao najveći borci za obolele od dijabetesa. U želji da prikupe što više pratioca na mrežama i da se predstave kao jedini spasioci oni, sa jedne strane, pljuju endokrinologe i druga udruženja dijabetičara, dok se sa druge strane promovišu tako što se slikaju sa poznatim ličnostima i predstavnicima uglednih institucija za koje kažu da su saradnici.

Njihovi profili puni su takvih fotografija, pa je nedavno na fejsbuk grupi Dijabetes revolucija osvanula i jedna sa profesorima i učenicima srednje Medicinske škole na Zvezdari i Farmaceutsko fizioterapeutske škole u Beogradu.

Instagram 

- Ujedno smo dogovorili zajednička predavanja i kampanje za borbu protiv dijabetesa. Kakvi divni, lepi, neiskvareni, mladi ljudi, puni poleta i životne energije. Uz ovakvu podršku ne postoje granice. Zajedno smo jači od dijabetesa - napisao je Dušan Rajić u opisu fotografije.

Bez podrške

Međutim, obe obrazovne ustanove za Kurir su izričito demantovale da su sa Rajićima i Dijabetes revolucijom imali bilo kakvu saradnju.

- Naša škola NEMA saradnju sa navedenim licima - odgovorila je za Kurir Julijana Jovanović, pomoćnik direktora Medicinske škole na Zvezdari, a sličan odgovor dobili smo i od Farmaceutsko-fizioterapeutske škole u Beogradu.

Kurir neće stati, pretnje i progon nas neće zaustaviti!

Kurir poručuje da nas kontinuirani progon na mrežama neće zaplašiti! Pokazali smo da udruženje Dijabetes revolucija, čiji je zastupnik Dušan Rajić, uprkos njihovim hvalospevima da su najveći borci za decu i obolele od dijabetesa, nije imalo nikakvu poslovnu aktivnost.

Pokazali smo i da, dok udruženje, uprkos slici u javnosti, nije ništa radilo, Rajići su razvijali svoje druge poslove. Dušan Rajić je prodavao svoju "zdravu" hranu, sastavljao jelovnike, držao treninge, favorizujući sve vreme jednog proizvođača senzora. Vređao je i doktore endokrinologe, govoreći da nemaju pojma. Kurir ističe da nas pretnje i progon braće Rajić neće zaustaviti da radimo svoj posao u javnom interesu i do kraja raskrinkamo njihovo delovanje, uključujući potencijalne finansijske malverzacije, ali i potencijalno ugrožavanje zdravlja i života ljudi koje su manipulacijama zaveli!

- Škola nema poslovnu saradnju sa navedenim licima - istakli su.

Rajići su, inače, na mrežama, iako su zvanično navodili da se bore da svi senzori za kontinuirano merenje šećera budu besplatni za određene kategorije, redovno favorizovali jednog proizvođača tvrdeći da se taj senzor pokazao da je najbolji. Ostavljali su čak broj mobilnog telefona zastupnika, a u martu ove godine su objavili i sliku sa predstavnicima strane kompanije koja proizvodi ove senzore, nazivajući ih prijateljima.

Instagram 

Međutim, zastupnik ovog senzora takođe negira bilo koji oblik saradnje sa Rajićima.

- Naše privredno društvo prezentaciju svojih proizvoda organizuje za sva brojna zainteresovana lica i udruženja obolelih od dijabetesa, te je udruženje Dijabetes revolucija u potpuno istom položaju kao i sva druga udruženja. Dodatno, sa udruženjem Dijabetes revolucija, kao ni sa ostalim udruženjima, nemamo nikakvu poslovnu saradnju, niti ikakve ugovore ni dogovore o bilo kakvoj marketinškoj saradnji ili promociji naših proizvoda ili kompanije.

Niz manipulacija

Braća Rajić navodili su da Dijabetes revolucija ima odličnu saradnju sa svim zdravstvenim institucijama države Srbije, sa RFZO i Ministarstvom zdravlja, što se, kako je Kurir pisao, isispostavilo kao još jedna je u nizu manipulacija.

- Ovim putem vas obaveštavamo da s pomenutim građanima Ministarstvo zdravlja nema nikakve potpisane ugovore, niti protokole o saradnji - odgovorilo je Ministarstva zdravlja na pitanje o saradnji Dušana i Stojana Rajića sa ovim resorom Vlade Srbije.
Iz RFZO smo, podsetimo, dobili gotovo identičan odgovor.

- Ovom prilikom naglašavamo da RFZO ni sa jednim udruženjem, pa ni sa Dijabetes revolucijom, nema nikakve potpisane ugovore, protokole o saradnji i slično - rekli su za Kurir iz RFZO.

Ovi demantiji, osim što ukazuju na to da su Rajići svoje pratioce na mrežama doveli u zabludu da ih ove škole podržavaju, pokazaju i da Rajići, uprkos hvalospevima na svoj račun, deci i drugim obolelim od dijabetesa ne nude ništa osim zablude i motivacionih poruka.