"SRBIJA ĆE UVEK BITI SNAŽAN PARTNER UAE, ZBOG ISTIH VIZIJA KOJE DELIMO" Vučić ispratio šeika bin Zajeda: Razgovor sa dragim prijateljem iskren i inspirativan!

Instagram/buducnostbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ispratio je predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji je boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

- Tokom državničke karijere, imao sam bezbroj poseta, sastanaka i razgovora – dobrih, teških, izazovnih, otvorenih i konstruktivnih i onih koji to nisu bili. Najmanje je bilo iskreno prijateljskih. I što su vremena postajala teža, to je i diplomatija postajala sve tiša, a dobrih razgovora je bilo sve manje - istakao je Vučić i dodao:

- Razgovor sa prijateljem bin Zajedom uvek je iskren i inspirativan, ne samo zbog njegove vizionarske i filantropske ličnosti, već i zbog dubokog razumevanja globalnih prilika koje u dobroj meri određuju živote svih nas.

- Sa posebnom pažnjom sam slušao njegove razborite uvide u aktuelna geopolitička kretanja i saglasio se da je svetu danas potrebna državnička mudrost, politička hrabrost i diplomatska odvažnost, kako bi se struktura globalnog poretka preoblikovala na najbolji način za generacije koje dolaze. U tome će Srbija uvek biti snažan i pouzdan partner UAE, zbog istih vrednosti i vizija koje delimo.

- Srećan Vam put, dragi prijatelju i do ponovnog skorog viđenja - poručio je Vučić.