Još jedan nalet grmljavinskih nepogoda! Ponovo se oglasio RHMZ: Olujni talas premestio se na ove delove Srbije, evo šta nas čeka tokom noći

Na istoku zemlje vedro

Zorana Jevtić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio se novom najavom za padavine na području zemlje i upozorio građane na predstojeće vremenske nepogode.

Tokom večeri oblačno mestimično sa kišom, na jugoistoku i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok će se na severu Vojvodine suvo vreme zadržati još sat do dva.

Na istoku zemlje vedro.

Printscreen/RHMZ 

Početkom sledeće sedmice toplije

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak (07 - 08.10.) nakon svežeg jutra mestimično uz maglu i niske oblake, tokom dana ponovo toplije. U ponedelјak pretežno sunčano, a u utorak uz slabu do umerenu oblačnost", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm danas je na snazi u istočnoj Srbiji zbog kiše, a u jugoistočnoj i na prostoru KiM zbog kiše i grmljavine.

Biometeorološka prognoza

Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.