Sjajna manifestacija u Sremskoj Mitrovici: Građani oduševljeni starim automobilima, ova legenda puteva privukla najviše pažnje

Kurir/D.Š.

Proteklog vikenda, Trg Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici postao je pravi raj za ljubitelje oldtajmer vozila, zahvaljujući međunarodnom skupu oldtajmera koji je organizovao Auto moto klub "Veteran".

Skup je okupio preko 70 vozila iz različitih krajeva sveta, uključujući automobile i motocikle iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Kanade i Srbije. Šarolik spektar modela i godina proizvodnje izazvao je veliko interesovanje, a među posetiocima je vladalo pravo oduševljenje.

Iako je svaki izloženi oldtajmer nosio svoju dozu istorijskog šarma, jedan automobil je posebno privukao pažnju Mitrovčana – impozantni Buick iz 1930. godine. Sa svojim elegantnim linijama i očuvanim detaljima, ovaj model bio je pravi magnet za poglede, a posetioci nisu skrivali divljenje prema njegovoj raskošnoj lepoti.

- Zaista je teško reći šta se kome najviše svidelo. Nekome je interesantan ‘Mercedes Ponton’ iz 1959. godine, nekome ‘Fiat Balila’, dok je nekima omiljeni ‘Citroen’ iz 1988. ili ‘Volkswagen Transporter T1’. Međutim, ‘Buick’ iz 1930. godine svakako je bio zvezda dana,“ rekao je jedan od oduševljenih posetilaca.

Skup je bio prava prilika za ljubitelje automobilske istorije da uživaju u nesvakidašnjoj postavci vozila koja su, uprkos godinama, zadržala svoju eleganciju i duh vremena u kojem su nastala. Za svakoga se našlo nešto zanimljivo, bilo da je reč o klasičnim automobilima, retkim modelima motocikala ili starim kamionima.

Međunarodni karakter manifestacije i bogata ponuda vozila učinili su da ovaj skup ostane u sećanju ne samo Mitrovčanima, već i brojnim gostima iz drugih zemalja, koji su imali priliku da prisustvuju ovom automobilskom spektaklu.