Sara je dobila sina putem surogat majke: Tri godine kasnije je saznala da dete ipak nije njeno, zbog toga se sada razvodi

Sara ima 29 godina, a u pismu koje je podelila navodi da se oseća slomljeno i izgubljeno. Objasnila je da se trudi da razmišlja racionalno zbog emocionalnog rolerkostera kroz koji prolazi.

Profimedia

Sara je tri godine odgajala dete koje nije njen biološki sin. Dok planira razvod od muža, srce joj se deli između ljubavi prema dečaku i osećanju izdaje.

Sara je nedavno otkrila stravičnu istinu: dete koje je odgajala protekle tri godine nije njen biološki sin. Sada planira da se razvede, ali ne želi da se odvoji od deteta koje je zavolela.

U emotivnom pismu za Bright Side podelila je svoju priču i zatražila savet o tome koje korake da preduzme dalje.

Facebook 

Sara i Džo su se upoznali tokom studija

Sara ima 29 godina, a u pismu koje je podelila navodi da se oseća slomljeno i izgubljeno. Objasnila je da se trudi da razmišlja racionalno zbog emocionalnog rolerkostera kroz koji prolazi.

U svom pismu je napisala: „Dragi Bright Side, pišem kako bih podelila svoju tešku situaciju u nadi da će čitaoci moći da mi pomognu da pronađem pravi put. Takođe želim da upozorim druge žene koje bi se mogle naći u sličnoj situaciji – ovo je bila noćna mora koju ne bih poželela nikome.“

Shutterstock 

Sara se osvrnula na prve dane sa Džoom: „Upoznali smo se na fakultetu i odmah mi se dopao. Iznenađujuće, i on je mene voleo, i od tada smo zajedno.“

Sara je saznala da ne može postati majka

„Pre šest godina, oboje smo odlučili da je vreme da osnujemo porodicu“, objašnjava. Međutim, nakon godina pokušavanja, par nije uspevao. „Pokušavali smo godinama bez uspeha, i bila sam slomljena. Džo je predložio da odemo kod doktora, i nakon nekoliko testova, lekar je potvrdio ono čega sam se najviše plašila. Neplodna sam. Bila sam slomljena i osećala sam se kao da se moj svet srušio. Neprestano sam plakala i mislila da gubim razum.“

Iako je Džo bio podrška i čak je predložio usvajanje, Sara je želela da doživi majčinstvo sa biološkim detetom. „Nakon mnogo razmišljanja, shvatila sam da bi surogat majka mogla biti opcija. Džo je na početku pristao, iako je kasnije oklevao kada je shvatio koliko će to koštati.“

Algirdas Grigaitis / Alamy / Alamy / Profimedia 

U tom trenutku, par se suočavao sa finansijskim problemima, a Sari je bilo teško da se fokusira na posao zbog emocionalnog stanja. Kada je podelila svoje borbe sa porodicom, iznenadila ju je pomoć koju je predložila njena rođaka Marija – ponudila da bude njihova surogat majka kako bi im pomogla da smanje troškove.

„Bila sam joj izuzetno zahvalna“, napisala je Sara.

Par je konačno dobio dečaka

„Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, Marija je konačno ostala trudna, a pre tri godine postala sam majka prelepog dečaka. Ime mu je Henri, i bila sam presrećna.“

Marija je ostala blisko uključena u Henrijev život, često je dolazila u posetu i čak ga čuvala kada je Sara morala da putuje zbog posla. Džo je često predlagao da zatraže Marijinu pomoć oko Henrija, što Sari tada nije delovalo kao problem. Međutim, sve se promenilo kada se Henri nedavno razboleo i morao je da uradi analize krvi.

Algirdas Grigaitis / Alamy / Alamy / Profimedia 

Preokret koji je sve slomio

„Nedavno sam odvela svog sina u bolnicu, i test je otkrio da ja nisam njegova biološka majka. Bila sam potpuno šokirana. Razbesnela sam se na doktora misleći da je to greška, ali moj muž je priznao da se zbližio sa Marijom tokom procesa inseminacije i da je spavao s njom. Osećala sam se povređeno i izdano. Dete koje sam toliko volela nije moje, već rezultat njihove afere“, podelila je Sara. „Nisam mogla da gledam Džoa i tražila sam da odmah ode.“

Sara planira da pokrene postupak za razvod, ali se oseća nesigurno u vezi sa svojom vezom sa Henrijem.

Sada, dok traži razvod, Sara se obratila svojoj porodici za podršku. Oni su stali uz nju i podržali je u bilo kojoj odluci koju odluči da donese. Dok Džo neprestano pokušava da je kontaktira, ona više ne oseća nadu za pomirenje. „Marija je plakala i molila me da joj oprostim, ali ne znam da li ću ikada moći“, priznaje Sara. „I dalje volim Henrija, ali svaki put kada ga vidim, setim se afere, i od toga mi je muka. Ne znam šta da radim.“

Sarina priča je pogodila mnoge, a sajt Bright Side je izdvojio nekoliko predloga koji bi mogli pomoći:

Printskrin / You Tube 

Emocionalna podrška: Oslonite se na svoje voljene ili terapeuta. Može biti izuzetno korisno imati nekoga s kim možete razgovarati dok procesuirate ove emocije.

Potraži pravni savet: Porodični advokat može pomoći da razumete svoje opcije u vezi sa starateljstvom nad Henrijem i da li su potrebne bilo kakve pravne akcije u vezi sa fertilitetskom klinikom ili osobama uključenim u proces.

Razmotri savetovanje za parove: Ako osećaš da postoji šansa da popravite vezu, savetovanje može pružiti mesto za rešavanje problema i suočavanje s prevarom.

Briga o sebi: Važno je staviti na prvo mesto brigu o sebi. Aktivnosti koje volite mogu pomoći u smanjenju stresa i dati vam vreme da se fokusirate na svoje potrebe.

Planiranje budućnosti: Uzmite vreme da razmislite o tome šta želite dalje, bilo da je u pitanju zajedničko roditeljstvo ili samostalan put. Imati plan može vam pomoći da se osećate više u kontroli.

Grupe podrške: Razmislite o pridruživanju grupi podrške za ljude koji su prošli kroz slična iskustva. To može pomoći da pronađete osećaj zajednice i razumevanja tokom ovog teškog vremena.

Ovo je veoma lično putovanje i ne postoji pravi ili pogrešan način da se prođe kroz to. Ono što je najvažnije je fokusirati se na svoje dobrostanje i donositi odluke koje su u skladu s vašim vrednostima i potrebama.

(Kurir.rs/ Nova/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

SUROGAT MAJČINSTVO  Kurir TV