POTOP I U CRNOJ GORI, TURISTI I MEŠTANI ODSEČENI OD SVETA! Strašni snimci posledica nevremena, reka odnela dva mosta (FOTO, VIDEO)

Katastrofalno nevreme pogodilo opštinu Šavnik u Crnoj Gori

Facebook/Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić

Jugoslav Jakić, predsednik opštine Šavnik, objavio je fotografije i video snimak na svom Fejsbuk profilu, objašnjavajući da je izlivanje reka napravilo veliku štetu.

- Katastrofalno nevreme koje je prethodne noći pogodilo Crnu Goru nije zaobišlo ni našu opštinu. Zbog ogromne količine padavina, došlo je do izlivanja reke Komarnice i Grabovice koje je napravilo ogromne štete u selu Komarnica i na teritoriji Parka prirode Dragišnica i Komarnica. Sve nadležne ekipe su na terenu i prate situaciju i pružaju pomoć stanovnicima - naveo je Jakić u objavi.

Facebook/Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić 

Vijesti pišu da je reka Komarnica u petak odnela dva mosta u selu, pomoćne objekte, promenila tok, poplavila ribnjak, imanja, a četrdesetak meštana i turista ostali su odsečeni u gornjem delu sela, u zaseoku Kozarica.

Facebook/Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić 

Prvi most je reka “prepolovila”. Drugi most je gotovo uništen, pa je selo podeljeno na tri dela.

Facebook/Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić 

Radovan Stijepović iz šavničkog sela Komarnica, rekao je Vijestima da je ovo nezapamćena pogoda u tim krajevima.

- Uništena je sva infrastruktura – od mostova, vodovoda, struje. Mostovi moraju odmah da se rešavaju. Gornji most u Kozarici je prekinut jedno 70 metara. Skroz je reka promijenila tok. Oko 30-40 mještana je zarobljeno. Ima starih ljudi. Tu ima i turista jer je ovo turistički centar Šavnika. Dostavljamo vodu, hranu. Opština Šavnik je odmah reagovala, ali očekujemo da se država uključi, da rešimo infrastrukturu i da povežemo ljude. Očekujemo pomoć vlade, vojske - kaže Stijepović, prenosi Adrija.

(Kurir.rs/Adria/Preneo: N. V.)