TAMARA VUČIĆ U KENIJI: Supruga predsednika Srbije, u društvu prve dame Kenije, posetila Osnovnu školu AEF Ruben u Najrobiju

Tamara Vučič, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa Rejčel Ruto, prvom damom Kenije, posetila učenike OŠ AEF Ruben u Najrobiju i uručila vrednu donaciju.

Printscreen Instagram

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, je tokom svoje posete Najrobiju, posetila Osnovnu školu AEF Ruben, u društvu prve dame Kenije Rejčel Ruto.

Vučić i Ruto dočekali su predstavnici lokalnih vlasti, ministarstva obrazovanja i ministarstva informacija, komunikacija i digitalne ekonomije, kao i direktor škole. Tom prilikom intonirane su himne Srbije i Kenije, a obe prve dame zasadile su po jedno drvo kao simbol prijateljstva.

Printscreen Instagram  Tamara Vučić i Rejčel Ruto

Vučić je učenicima škole u informatičkom kabinetu uručila donaciju u vidu tableta. Supruga predsednika Srbije tada se obratila učenicima, kojima je poželela da dobro uče, ali da iznad svega postanu dobri ljudi.

Znanje je jedina stvar koju vam niko nikada ne može oduzeti. Vi to sada možda ne možete u potpunosti da razumete, kao što nisam mogla ni ja u vašim godinama. Ali vremenom ćete uvideti da je to istina. Želim vam da učite kroz igru i tako napredujete na svim poljima. Znanje i obrazovanje su izuzetno važni, ali iznad svega, želim vam da izrastete u dobre ljude. Da budete dobra braća i sestre, sinovi i ćerke, podržavate svoje prijatelje i pomažete ostalima”, poručila je Vučić učenicima osnovne škole AEF Ruben.

Tamara Vučić je na svom Instagram nalogu objavila fotografije iz Najrobija.

"Kakva divna subota u školi AEF Ruben! U društvu Rejčel Ruto, prve dame Kenije, uživala sam u svakom osmehu, pogledu, razgovoru družeći se sa dobrom, talentovanom i radoznalom decom", napisala je u objavi.

Kurir.rs / M.C.