Maja Gojković otvorila Treći festival slovačkog naivnog slikarstva u Kovačici: Vek od rođenja Zuzane Halupove, ali i obeležavanje 33 godine rada galerije Bapka

Gotovo jedan vek postoji ova lepota u našoj zemlji za koju zna čitav svet. Očekujemo krajem godine da Unesko prihvati nominaciju naivnog slikarstva i upis na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čitavog sveta.

Pokrajinska Vlada Vojvodine


Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je proteklog vikenda u Kovačici Treći festival slovačkog naivnog slikarstva, koji je u znaku obeležavanja jubileja - 100 godina od rođenja Zuzane Halupove.

Pokrajinska Vlada Vojvodine  Maja Gojković


- Gotovo jedan vek postoji ova lepota u našoj zemlji za koju zna čitav svet. Očekujemo krajem godine da Unesko prihvati nominaciju naivnog slikarstva i upis na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čitavog sveta. Biće to kruna uspeha saradnje ove zajednice, opštine i svih koji se bave naivnim slikarstvom, ali i mene lično, jer smo svi zajedno vredno radili na toj nominaciji - istakla je Gojkovićeva, koja je ocenila da otvaranje ovog festivala, u okviru koga je i obeležavanje 33 godine rada galerije "Bapka", i uz sve to početak manifestacije Kovačički oktobar, još jednom Kovačicu stavljaju u fokus kulturnih dešavanja na ovim prostorima.

Pokrajinska Vlada Vojvodine  Naivna umetnost ostavlja bez daha

This browser does not support the video element.

Maja Gojković na otvaranju izložbe „Mihailo Janketić – Pozorišna posveta“  Ministarstvo kulture