Ljiljana Stjepanović slavi pola veka rada: Pozorište na Terazijama je lekovito! Svaki put kada se iz njega vratim kući, ja sam zdrava žena

Jubilarna sezona Pozorišta na Terazijama biće drugačija iz mnogo razloga. Na Kalemegdanu je povodom 75 godina od osnivanja ovog pozorišta otvorena retrospektivna izložba "Magija na bis", koja stavlja akcenat na ključne momente koji su vodili ka stvaranju pozorišta kakvo danas imamo

Vladimir Opsenica


U Pozorištu na Terazijama svečano je u subotu uveče otvorena 75. sezona i predstavljen vizuelni identitet ovog jubileja. Prateći program sa same scene s pogledom u salu, novinari su imali priliku da dožive pozorište iz nesvakidašnjeg ugla, onako kako ga svako veče vide izvođači.

Zorana Jevtić  Rade Marjanović u svom kabinetu


Na samom početku prisutnima se obratio v. d. direktora pozorišta Rade Marjanović, koji je izrazio radost što je u prilici da, nakon više decenija provedenih na sceni, bude i na čelu kuće u ovako važnom momentu.

Vladimir Opsenica  Pogled sa scene


- Kruna naše sezone biće premijera mjuzikla "Balkan ekspres" koja nas očekuje u martu. Imamo dve podela - rekao je Marjanović.


Pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević osvrnuo se kratko na nemerljiv značaj postojanja Pozorišta na Terazijama, koje je pozorište ozbiljnog rada i ozbiljne pripreme gde nema improvizacije. Marketinška agencija "Nju moment" osmislila je logo i novu kampanju.


Na samom kraju programa glumica Ljiljana Stjepanović je u vrlo ličnom i emotivnom govoru otkrila svoj odnos prema ovoj kući:


- Ovo pozorište je porodica i to je razlog zašto ono traje! Pozorište na Terazijama je lekovito. Svaki put kada se iz njega vratim kući, ja sam zdrava žena - rekla je glumica koja slavi pola veka karijere.

Vladimir Opsenica  Druženje s medijima i gostima


Jubilarna sezona Pozorišta na Terazijama biće drugačija iz mnogo razloga. Na Kalemegdanu je povodom 75 godina od osnivanja ovog pozorišta otvorena retrospektivna izložba "Magija na bis", koja stavlja akcenat na ključne momente koji su vodili ka stvaranju pozorišta kakvo danas imamo. Tokom jubilarne sezone planirane su izložbe i u samom pozorištu. Izložba kostima prva je u nizu i istaknuta je u foajeu.


Rođendan pozorišta i tradicionalna dodela nagrada biće upriličeni 23. decembra, a početkom istog meseca u svim poštama u zemlji osvanuće i poštanske marke povodom ovog jubileja.