POZNATO ŠTA SE DEŠAVA SA PEVAČICOM KOJA JE UHAPŠENA ZBOG SKRIVANJA "ŠKALJARCA": Sud doneo odluku, a vest potvrdio njen advokat!

Tužilaštvo BiH tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke i ometanja istrage

Pritnscreen/Instagram, MUP Kantona Sarajevo

Verena Cerovina, poznata bosanska pevačica iz Sarajeva, puštena je da se brani sa slobode, nakon što je zajedno sa svojim prijateljem Ognjenom Odovićem uhapšena zbog sumnje da su pomagali u skrivanju visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana Ognjena Orašanina (46)!

Podsećanja radi, Orašanin je osumnjičen da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge. Uhapšen je početkom septembra na osnovu međunarodne poternice, koja je pokrenuta još kada se dao u bekstvo nakon što je izbegao hapšenje 2022. godine.

MUP Kantona Sarajevo  Ognjen Orašanin

Inače, poznata pevačica koja se sumnjiči da je skrivala pomenutog škaljarca uhapšena je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo, a tereti se za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela.

- Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika Škaljarskog klana - saopštio je nedavno MUP Srpske.

Međutim, prema pisanju bosanskih medija, ona se trenutno nalazi na slobodi nakon što je sud BiH odbacio predlog Tužilaštva BiH o pritvoru. 

Instagram  Verena Cerovina

Podsećanja radi, pritvor za pevačicu predložilo je Tužilaštvo zbog opasnosti od njenog bega, mogućnosti uticanja na svedoke i ometanja istrage, no ipak, prema rečima njenog advokata Damira Kočo, Verena Cerovina puštena je da se brani sa slobode.

Verena Cerovina je, podsetimo, dospela u žižu javnosti još 2017. godine kada je prijavila policiji sarajevskog biznismena Mirzu M. za otmicu deteta.

- Mirza je zapravo oteo svoje dete, koje je nakon što se razišao sa Verenom nastavilo život sa majkom. Dve godine pre toga Mirza je osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog nasilja u porodici koje je počinio nad Verenom Cerovinom. On je Verenu u maju 2015. godine fizički napao u stanu u kojem su živeli i naneo joj lakše telesne povrede - podseća izvor.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

OBRAČUN CRNOGORSKIH KLANOVA PRERASTAO U RAT "Škaljarci imaju jatake svuda po svetu, a za ubistvo brata i oca će se krvavo svetiti"  Kurir TV