Premijer Vučević sutra u zvaničnoj poseti Skoplju

Vučević će se sastati s predsednikom Vlade Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim.

Kineska medijska grupa

Premijer Srbije Miloš Vučević boraviće sutra u zvaničnoj poseti Skoplju, tokom koje će se sastati s predsednikom Vlade Severne Makedonije.

Posle sastanka Vučevića i Mickoskog predviđen je i sastanak delegacije dve zemlje, a potom i potpisivanje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti gasa izmedu Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva energetike, rudarstva i mineralnih sirovina Severne Makedonije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Beta  Hristijan Mickoski, premijer Severne Makedonije

Vučević i Mickoski održaće konferenciju za novinare, a premijer Srbije će se potom obratiti na skupu kojem će prisustvovati predstavnici srpskih udruženja, kulturno-umetničkih društava, političkih partija, kao i srpskih kompanija koje posluju u Severnoj Makedoniji.

Premijer Vučević je pre mesec dana, na sastanku u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem, rekao da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja i da će sa Severnom Makedonijom raditi na jačanju regiona i pridruživanju Evropskoj uniji.

Tada je takođe rečeno da se očekuje formiranje Komisije za ekonomsku saradnju, kao i da Srbija i Severna Makedonija treba da saraduju i povodom interkonektora za snabdevanje energentima.

Severna Makedonija je krajem juna dobila novu vladu na čijem je čelu Hristijan Mickoski.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Obraćanje Vučevića iz sedišta SNS  Kurir televizija