19 NOVIH AUTOBUSA: Reforma javnog prevoza u Sremskoj Mitrovici

Kurir/D.Š.

U okviru reforme javnog prevoza u Sremskoj Mitrovici, uvedene su nove linije koje će značajno poboljšati pristupačnost i efikasnost javnog prevoza za sve sugrađane. Među novim relacijama su Crvena Česna – Šašinci, Jarak, kao i kružna linija koja povezuje Sremsku Mitrovicu sa Ležimirom, Grgurevcima i Bešenovo, vraćajući se nazad do Mitrovice. Osim toga, linija Lačarak – Industrijska zona i linija Lačarak – Mala Bosna biće ključne za prevoz na ovim relacijama.

Kako bi se osigurao kvalitetan i pouzdan javni prevoz, planirano je uključivanje tri nova mini autobusa, od kojih jedan povezuje Lačarak i Malu Bosnu, dok će drugi raditi na liniji iz Kamenjara do Crvene Česme.

U okviru ovog poboljšanja, nabavljeno je ukupno 19 novih autobusa, od kojih je 16 već stiglo i uključeno u rad.

Javni prevoz u Sremskoj Mitrovici doživeo je značajnu transformaciju sa dolaskom 16 novih autobusa, koji su danas predstavljeni u sedištu Sirmium bus-a. Ova modernizacija predstavlja veliki korak ka unapređenju javnog prevoza, a gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, istakao je važnost ovih promena za svakodnevni život građana.

„Ne znam koliko se svi sećamo, pre desetak ili dvanaest godina, javni prevoz je postao ozbiljan problem. Ništa se nije menjalo, i tada smo morali da se suočimo sa različitim izazovima. Setimo se kako je nekada izgledalo, kako su neki od nas morali da se bore da bi stigli do posla ili škole,“ rekao je Nedimović.

On je naglasio da su sklopljeni ugovori o javno-privatnom partnerstvu sa firmom Sirmiumbus za organizaciju gradskog i prigradskog prevoza, što će omogućiti bolju povezanost i dostupnost autobusa za sve putnike. „Danas sam više nego zadovoljan viđenim. Očekujemo da će ovi autobusi značajno poboljšati kvalitet javnog prevoza,“ dodao je gradonačelnik.

Kurir/D.Š. 

Nedimović je takođe najavio da su u planu dodatna ulaganja u infrastrukturu javnog prevoza.

Vladimir Vinčić, zakonski zastupnik Sirmium bus-a, dodao je da su novi autobusi ključni za održavanje prevoza na linijama koje povezuju Lačarak i industrijsku zonu. „Planiramo da uključimo još tri mini busa koji će dodatno poboljšati dostupnost prevoza.“

Vinčić je istakao da su otvorene nove linije koje povezuju Crvenu Česnu, Šašince i Jarak, kao i kružna linija iz Sremske Mitrovice preko Ležimira, Grgurevca i Bešenova nazad do Mitrovice. „Ove nove linije su već počele sa radom i beležimo interesovanje građana za njih,“ zaključio je.

Kurir.rs/D.Š.