Predstava Pozorišta mladih "Na vukovom tragu" vratila se iz Skoplja sa 4 nagrade: Reditelj ovog umetničkog dela Jakub Maksimov proglašen je najboljim

Glumci su, kolektivno, dobili nagradu za animaciju

Pozorište mladih

Na 3. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu i mlade "Igor Madžirov" reditelj predstave Jakub Maksimov proglašen je najboljim, za kostime je nagrađena Karolina Arandia, glumci su – kolektivno - dobili nagradu za animaciju, dok je žiri dece predstavu “Na vukovom tragu” proglasio najboljom predstavom festivala. 

Pozorište mladih 

Maestralnu glumačku ekipu ove predstave, u kojoj su Neda Danilović, Slavica Vučetić, Jelica Gligorin, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić, Dejan Šarković i Saša Latinović, publika je u skopskom Teatru komedija 4. oktobra ispratila stojećim ovacijama i povicima "bravo". U konkurenciji sa Novosađanima bili su umetnici iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Francuske, Srbije, Turske i Makedonije.

Pozorište mladih 

Priča o slobodi, o kojoj govori predstava "Na vukovom tragu", inspirisana je knjigom "Beli očnjak" Džeka Londona i do sada je nagrađena na svakom festivalu na kojem je igrana. Kritika u njoj ističe glumačku posvećenost, preciznost i predanost kojom akteri maštovito animiraju lutke, stvarajući atmosferu koja publiku snažno uvlači u priču o psu Baku.

Pozorište mladih 

Njegova želja za slobodom i upornost da se izbavi iz ropstva moraju biti inspirativni za svakog od nas.

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Mjuzikl Lu poklon glumaca  Kurir