DEČAK OD 14 GODINA PLAĆENI UBICA! Angažovan za ubistvo iz osvete u ratu narko klanova - ponuđeno mu 50.000 evra, on pucao taksisti u potiljak

Profimedia

Rat narko klanova u francuskom Marseju ponovo su dospeli u fokus kada je u javnost dospelo da je za izvršenje ubistva angažovan dečak od 14 godina! Kako prenosi "Gardijan", zatvorenik je vrbovao dečaka preko društvenih mreža nudeći mu 50.000 evra za ubistvo. Razlog za naručivanje ubistva je osveta.

Zatvorenik (23) je navodno, po izvršenju likvidacije, pozvao policiju i prijavio izvršioca koji je ubio 36-godišnjeg muškarca.

Tužilas Nikola Besone izjavio je da je to "nezapamćeno divljaštvo" i dodao da su poslednja dva zločina pokazala da narko klanovi u svoj rat uvlače sve mlađe, to jest tinejdžere.

U petak je u Marseju u svom automobilu pronađeno telo taksiste (36), koji se amaterski bavio i fudbalom, sa metkom u glavi. Tužilac je rekao da ne postoje saznanja da taksista ima veze sa drogom, te je njegovo ubistvo s početka istraživano kao slučajno. Međutim...

"Zatvorenik je regrutovao 14-godišnjeg dečaka iz Vokluza i organizovao mu logostiku. Tinejdžer je nosio 'magnum 357", rekao je Besone.

Dečak je navodno pucao taksisti u potiljak, potom se sakrio u blizini mesta zločina i počeo da zove ljude da dođu po njega. U to vreme naručilac ubistva ga je iz zatvora prijavio policiji. Dečak je brzo uhapšen.

Tužilaštvo veruje da je smrt taksiste zapravo osveta za ubistvo 15-godišnjeg dečaka prošle srede.

Isti zatvorenik je prošle nedelje kontaktirao 15-godišnjaka kome je ponudio 2.000 evra da zaplaši neprijatelja iz suparničkog narko klana tako što će da mu puca u vrata, a onda i da ih zapali. Međutim, tinejdžer je primećen od suparničke bande i ubijen sa 50 uboda. Zatvorenik je navodno zato angažovao 14-godišnjaka da izvrši ubistvo iz osvete. Zasad, međutim, nije obelodanjeno kako je u sve umešan taksista.

Marsej spada među najsiromašnije gradove u Francuskoj, u kome je kriminal u zamahu, zbog čega je i predsednik Emanuel Makron reagovao rekavši da će ga iskoreniti. 

U Marseju je dosad u 2024. počinjeno 17 ubistava vezanih za drogu, dok ih je u 2023. bilo 49.

Kurir web/Guardian

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"UKRAJINSKI PLAĆENICI KORISTE CIVILE U BAHMUTU KAO ŽIVI ZID!" Usledio žestok odgovor: "Vagner i Putinov kuvar su imaju simbole..."  Kurir televizija