ODEĆA, ĆEBAD, HIGIJENSKI PROIZVODI, ČIZME I RUKAVICE! Humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za Jablanicu u Novom Pazaru: Veliki odziv građana! (FOTO, VIDEO)

Facebook, Kurir/D. Petrović

Humanitarna organizacija UHUD iz Novog Pazara, na čelu sa potpredsednikom Seadom Bihorcem, poznatim kao Sead pekar, pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Jablanice i Donje Jablanice u Bosni i Hercegovini, koje su pogođene teškim vremenskim nepogodama i poplavama. Ova katastrofa odnela je 16 života, dok se više od 40 osoba i dalje vodi kao nestalo.

- Poslednjih dana bili smo svedoci velike katastrofe koja je zadesila Jablanicu i Donju Jablanicu. Naša je moralna i verska obaveza da se odazovemo i pružimo pomoć koliko možemo, bilo to materijalno, duhovno ili finansijski. Odziv je veoma dobar i zadovoljni smo, ali bih preporučio građanima da hranu ne donose - izjavio je Sead Bihorac predstavnik humanitarne organizacije UHUD.

Prema njegovim rečima, najpotrebniji su odeća, hemijska sredstva, osnovna higijenska sredstva, čizme i rukavice, s obzirom na to da su ruševine prioritet i da trenutno nije vreme za predmete koji nisu od suštinske pomoći.

- Mogu se doneti i radijatori, grejalice i ćebad - dodao je on.

Autoprevoznik odlučio da sam pokrije troškove prevoza

Posebno značajnu ulogu u ovoj akciji igra autoprevoznik Emir Islamović, koji je odlučio da pokrije sve troškove prevoza humanitarne pomoći.

- Kada sam čuo za ovu akciju, odmah sam odlučio da pomognem koliko mogu. Svestan sam koliko je važno da pomoć stigne na vreme i u sigurne ruke. Pokrivanje troškova prevoza je najmanje što mogu da učinim za ljude u nevolji - izjavio je Islamović.

Njegova velikodušnost omogućava da donacije sigurno stignu do stanovnika pogođenih područja, a ova podrška dodatno osnažuje akciju i omogućava bržu i efikasniju distribuciju pomoći.

Veliki odziv građana!

Akcija traje dok se kamion ne napuni, a na licu mesta zapažen je veliki odziv građana koji neprekidno donose različite pakete s potrebnim stvarima. Kamion za prikupljanje pomoći postavljen je u centru Novog Pazara, na lokaciji "Pečurka". Građani su se u velikom broju odazvali pozivu i neprestano donose pakete s potrebnim stvarima. Organizatori su izrazili zadovoljstvo odzivom, ali su i apelovali na građane da budu pažljivi pri izboru donacija, fokusirajući se na ono što je najpotrebnije u ovom trenutku.

UHUD apeluje na sve ljude dobre volje da nastave s doniranjem i pomognu da se što pre ublaže posledice ove katastrofe. Svaka pomoć je dragocena i može napraviti veliku razliku za stanovnike pogođenih područja.

Kurir.rs/Sandžak Danas