Pomoću ovog trika oljuštićete pečene paprike za tren oka: Sve što vam treba je samo plastična kesa, evo u čemu je caka

Mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice

Profimedia

Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante. Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike:

Zamrznite paprike

Pečene paprike prvo potpuno ohladite, pa stavite u zamrzivač da se zalede. Kad ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Odmah ih ljuštite i kožica će se skinuti bez problema.

Youtube Printscreen 

Stavite paprike u kesu

Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.

(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kako se najlakše seče paprika  TikTok/kellyscleankitchen