"U NJEGOVO VREME SMO OTIŠLI KORAK UNAZAD" Predsednik Vučić odgovorio Šoškiću: Prvi put u istoriji imamo stabilan dinar!

Printskrin Pink TV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Hit tvit" na RTV Pink, gde, između ostalog, govori i o istorijskom kreditnom rejtingu naše zemlje. 

Predsednik Vučić je tokom svog obraćanja odgovorio bivšem guverneru Narodne banke Srbije, Dejanu Šoškiću, koji je izjavio da dobijanje investicionog rejtinga za Srbiju neće značiti ništa

- U njegovo vreme smo dobili korak nazad i zbog njegove vlasti u Narodnoj banci smo dobili korak nazad. Sada prvi put u istoriji imate stabilan kurs dinara. Oni bi razorili privatni sektor, ponovo bismo imali 500.000 nezaposlenih. Nemam problem sa svim njihovim rečima, osim što je bezobzirno. Nemojte da vas podsetim da je Šutanovac rekao da će da glasa za SNS kada plata pređe 500 evra, sada očekujemo 1.000 evra prosečne plate. Uzdali smo se u rad - istakao je.

- Zadovoljan sam što se to dogodilo 5. oktobra, Srbija se otvorila prema svetu. Tu sam pobornik onoga o čemu je govorio čak i Rade Bogdanović, doneli su nam potpunu nacionalnu, državnu i ekonomsku propast. Kad je čovek nezavistan, pa koga da se plaši? Doveli su nas do toga da izgubimo zajedničku državu, nisu ništa učinili da pomognu našem narodu da se izbore za državnu zajednicu. 2008. smo dobili nezavisno Kosovo koje je, pod znacima navoda naravno, podržalo njihovu konačnu odluku, i koju je podržalo 90 zemalja Zapada.

- Zemlja ide napred i ne mogu to da zaustave - rekao je predsednik.

Sve o obraćanju predsednika, možete pogledati u našem odvojenom tekstu:

Kurir.rs