Najmasovnija lutrija na svetu traje do 5. novembra: Jovan koji je izvučen pre 7 godina otkriva šta vas sve čeka ako vam se posreći (VIDEO)

Zelena karta omogućava stalni boravak i radnu dozvolu u SAD

Shutterstock

Apliciranje za zelenu kartu počelo je 2. oktobra, a svi oni koji žele da se presele u Sjedinjene Američke države mogu aplicirati do 5. novembra. Međutim, tu se postupak ne završava.

Kako je objasnio tiktoker Jovan Krstić, koji je i sam 2017. godine izvučen na ovoj lutriji, sledi još koraka.

- Pod broj jedan treba da popuniš ds160 formular i da pošalješ što pre, posle toga čekaš da oni tebi pošalju mejl. Sad u zavisnosti od toga koji si broj kada si izvučen, da li je to 1.000, 2.000, 3.000, 4.000, 5.000, 6.000 ili veći broj, na onovu toga će i zavisiti kada ćeš imati intervju - naveo je Jovan video-snimku.

Što je manji broj pre ćete doći do intervjua.

- Kada oni tebi pošalju mejl, u mejlu će ti pisati gde treba da uradiš sistematski pregled i šta sve to podrazumeva, posle toga ideš na viziranje i koja dokumentacija je potrebna da dostaviš i doneseš. Najvažnije od svega je da sve troškove snosite vi, oni vam daju samo mogućnost da vi dođete u Ameriku, tačnije da dobijete zelenu kartu u ovom slučaju prvo vizu - dodao je Jovan.

Podsetimo, zelena karta omogućava stalni boravak u USA, radnu dozvolu bilo gde u USA. Pristup školama i univerzitetima, putovanja, lakši put ka državljanstvu. Svake godine bude izvučeno 50.000 srećnih dobitnika.

This browser does not support the video element.

Amerikanac u Srbiji  Tiktok/simooon.says